Redacció •  Catalunya •  21/06/2022

Cid: «El fracàs dels jocs d’hivern envia el Govern al racó de pensar»

El portaveu ha emplaçat al Govern de la Generalitat i als principals partits a sumar-se en la proposta de la creació de l’Oficina pel Compliment d’Inversions.

Cid: «El fracàs dels jocs d’hivern envia el Govern al racó de pensar»

Aquesta matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la roda de premsa fent una valoració sobre l’anunci d’ahir del Comitè Olímpic Espanyol a renunciar a la candidatura dels Jocs d’hivern de 2030. “Tot i que ens sembla una bona notícia, la celebració no serà completa fins que el Govern de la Generalitat renunciï del tot a aquesta ocurrència, també pel 2034,” ha començat introduint Cid.

En paraules del portaveu, la decisió d’ahir del COE és la demostració de què aquest projecte de jocs d’hivern ha estat una pèrdua de temps i de diners. “Ens volien vendre que els Jocs d’hivern serien un catalitzador de desenvolupament pel Pirineu” ha afirmat el portaveu i ha afegit “és que l’habitatge, els serveis, la feina, les infraestructures que el Pirineu necessita, les necessita ja. Ni el 2030 ni el 2034, sinó avui.” En aquest sentit, el diputat ha afirmat que el problema del Pirineu és l’abandonament històric per part dels poders públics i que els jocs d’hivern no són la resposta a cap d’aquests problemes. A més, ha volgut assenyalar que “costa d’entendre, és que un dels projectes principals del Govern és un fracàs i no hi hagi cap mena d’autocrítica” i ha afegit que “amb un govern que havia lligat el futur del país a la celebració d’aquests jocs, aquest fracàs dels jocs d’hivern són una esmena a la totalitat al rumb del Govern Aragonès.” Finalment, ha conclòs que el que necessita el Pirineu és un nou pla d’inversions i un nou model econòmic de futur que abandoni els macroprojectes fracassats.

En segon lloc, el portaveu ha volgut comentar la proposta presentada ahir en roda de premsa com és una Oficina que vetlli pel compliment de les inversions a Catalunya.

“Aquesta és una proposta que s’inspira en altres ens ja existents com l’oficina de seguiment del Pla de Rodalies que està servint perquè l’execució en Rodalies s’acceleri aquest any,” ha dit el portaveu. Cid ha explicat que avui s’ha presentat la proposta legislativa al  congrés i ha anunciat que en els pròxims dies es presentarà una proposta de resolució al Parlament per recollir suports per crear l’Oficina de seguiment de les inversions. En aquest sentit, ha instat a passar de la queixa a la proposta i ha emplaçat al Govern de la Generalitat i als principals partits a què se sumin en la proposta de la creació de l’Oficina pel Compliment d’Inversions. «Perquè això no va de qui s’apunta el “tanto”, sinó de revertir el dèficit d’inversions que els catalans fa massa temps que patim”, ha conclòs


En Comú Podem /