Redacción •  Catalunya •  21/04/2024

CCOO convoca vaga a Paumar Outsourcing contra la persecució sindical

  • Malgrat els intents de CCOO per resoldre aquesta situació mitjançant el diàleg, s’han hagut de fer diverses denúncies a la Inspecció de Treball.
CCOO convoca vaga a Paumar Outsourcing contra la persecució sindical

CCOO d’Indústria ha convocat vaga a Paumar Outsorcing el proper dimarts, 23 d’abril, per denunciar la vulneració de drets, els incompliments legals i la persecució sindical per part de l’empresa. Amb aquesta vaga inicien les mobilitzacions per forçar la direcció de l’empresa a rectificar en la seva actitud antisindical i intentar millorar la situació de les relacions laborals.

Paumar Outsorcing és una subcontracta que realitza la seva activitat a les instal·lacions de l’escorxador Padesa, a Roquetes (Baix Ebre). Des que CCOO va aconseguir la majoria de la representació del comitè d’empresa fa dos anys i va començar a treballar per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores, en un escenari de precarietat en què hi havia moltes irregularitats, la direcció de Paumar va optar per la confrontació amb la representació de CCOO al comitè d’empresa. En aquest període hi ha hagut acomiadaments, majoritàriament de persones afiliades al sindicat o que donaven suport obertament als delegats de CCOO.

Malgrat els intents de CCOO per resoldre aquesta situació mitjançant el diàleg, s’han hagut de fer diverses denúncies a la Inspecció de Treball. Tot i les sancions imposades a l’empresa arran d’aquestes denúncies, tampoc s’ha aconseguit que l’empresa es preocupi per resoldre els principals problemes, com ara els elevats ritmes de treball, el respecte als drets de les persones treballadores i de la seva representació sindical, l’incompliment de les mesures de seguretat i prevenció o la persecució sindical.


Sindicalismo /