Redacció •  Catalunya •  20/12/2021

Joan Mena: “Convidem al PSC a sumar-se al Pacte Nacional per la llengua”

El portaveu de Catalunya en Comú ha dit preferir l’ERC que acompanya amb la llei audiovisual, que no pas l’ERC que posa inspectors a vigilar els docents i els situa a l’ull de l’huracà.

Joan Mena: “Convidem al PSC a sumar-se al Pacte Nacional per la llengua”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa valorant la manifestació en defensa del català del passat dissabte, “un nou exemple de com Catalunya i la seva societat civil organitzada estan al costat d’un model d’èxit com és de la immersió lingüística i que, cal recordar-ho, és sobretot patrimoni de les classes populars d’aquest país”. Sobre la manifestació, Mena ha volgut fer tres consideracions. La primera ha volgut fer al·lusió als aliats polítics en els consensos que existeixen en la societat catalana, en aquest sentit Mena ha convidat al Partit Socialista a sumar-se a la proposta d’un Pacte Nacional per la Llengua que ha de ser el més ampli possible i aglutinar a tot el catalanisme. “cal fer-ho sense titubejos, sobretot perquè el que tenim davant és una dreta que ha decidit fer la de llengua el seu camp de batalla electoralista” ha afirmat el portaveu.

En un segon lloc, Joan Mena ha demanat a la Generalitat que activi totes les vies polítiques i legals per dotar de seguretat jurídica la immersió. Ha definit la situació com un conflicte entre els poders legislatius del Parlament i del Congrés, on la immersió ha estat protegida, “cal blindar els consensos i cal nova jurisprudència per garantir la llei”. Finalment, en tercer lloc, també ha volgut fer esment de la necessitat de polítiques culturals i audiovisuals que fomentin l’ús del català a Catalunya, però també per part de l’Estat que ha d’acceptar i protegir la seva realitat plurilingüe. “En aquest sentit, ens agrada molt més l’ERC que promou la llei audiovisual, que no pas l’ERC que posa inspectors a vigilar els docents i els situa a l’ull de l’huracà”, ha afirmat Mena.

Mena ha volgut acabar la seva intervenció d’avui en roda de premsa, enviant un missatge de prudència a la ciutadania i ha reiterat la  importància de seguir amb la vacunació. “Les dades d’aquesta sexta onada estan demostrant com la vacunació no només permet baixar la incidència, sinó que les hospitalitzacions i les morts estan sent molt menors que en tot el que portem de pandèmia. Per tant, cal vacunar-se i des d’En Comú Podem estarem del costat de totes aquelles mesures que fomentin aquesta vacunació”, ha afirmat de manera contundent. Però també ha volgut demanar claredat al Govern de la Generalitat sobre  totes les recomanacions que s’hagin de produir en els dies vinents. Finalment, sobre la conferència de presidents i presidentes autonòmiques que es produirà la setmana que ve, Mena ha fet una crida a treballar amb lleialtat des de totes les institucions, més enllà del partidisme, i a escoltar als experts i a les expertes.


Catalunya en Comú /