Redacción •  Catalunya •  20/09/2022

Cid: “Cal que el Govern es comprometi a no utilitzar la fórmula Ayuso de regals fiscals als rics”

El portaveu ha instat a Aragonès a passar dels “anuncis als fets” en la transició ecològica.

Cid: “Cal que el Govern es comprometi a no utilitzar la fórmula Ayuso de regals fiscals als rics”

Aquesta matí, el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la roda de premsa fent referència al Debat de Política General que tindrà lloc la setmana que ve. En aquest marc, Cid ha demanat que aquest es converteixi en una competició entre Junts i Esquerra per veure qui aixeca més el to, sinó que realment serveixi per posar sobre la taula les prioritats del país de cara al 2023. Així, ha volgut apuntar a la inestabilitat i debilitat del govern en les seves pròpies disputes. “La sensació que té la ciutadania és que mentrestant, tot està aturat, i ningú és capaç d’agafar les regnes de la situació, ni tan sols el president,” ha afirmat.


Cid ha assenyalat que davant d’aquest context, els comuns no es quedaran de braços plegats, i no entraran en aquesta competició absurda per veure qui la diu més grossa. “Nosaltres farem allò per què la gent ens ha votat, que és fer propostes i posar les prioritats de la ciutadania en el primer lloc de la llista de coses a fer,” ha afirmat i ha anunciat que En Comú Podem presentarà una resolució especifica perquè el Parlament es posicioni sobre la necessitat de ni modificar ni suprimir l’impost de successions. “Madrid i Andalusia ja han anunciat que suprimeixen l’impost de patrimoni per seguir aprofundint en la seva voluntat de ser un paradís fiscal pels rics i davant d’aquesta realitat cal que el govern es posicioni: comparteixen el projecte fiscal d’Ayuso?” ha apuntat contundentment. Així ha volgut incidir que des de l’espai es té clar que Catalunya no ha d’aspirar a ser l’Andorra del sud o la platja de Madrid, i que, per tant, no pot renunciar a tributs clarament redistributius com és el de patrimoni. Per concloure, el portaveu ha instat a què el Govern es comprometi a no utilitzar la fórmula Ayuso de regals, “si no hi ha un compromís clar en aquest sentit, que no comptin amb nosaltres pels pressupostos.”

Per finalitzar la roda de premsa, el portaveu també ha volgut fer referència al viatge del president Aragonès a la cimera del clima de Nova York. Cid ha demanat que espera «menys anuncis i més fets, menys fets i més realitat» per part del president i l’ha instat a què si vol fer anuncis impliqui l’impost als creuers o l’abandonament de l’ampliació de l’aeroport del Prat.


En Comú Podem /