Redacció •  Catalunya •  17/11/2021

Albiach: “Els pressupostos són expansius però no transformadors”

La presidenta d’ECP es manté oberta a “negociar per millorar els pressupostos” independentment del que facin altres formacions.

Albiach: “Els pressupostos són expansius però no transformadors”

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha insistit aquest matí des del faristol del Parlament que “nosaltres som on érem ahir, independentment del que facin la resta de partits, nosaltres ni ens resignem ni donem xecs en blanc”. Ho ha dit en referència a la negociació dels pressupostos de la Generalitat, que porta dies encallada a l’espera que les forces de l’acord d’investidura, ERC, Junts i CUP, moguin fitxa. Albiach ha revelat que els comuns encara no han rebut cap trucada per part del Govern, i ha explicat que si això continua així, presentaran una esmena a la totalitat. Amb tot, s’ha mostrat oberta a negociar en cas que aquesta trucada es produeixi.

La presidenta d’ECP ha justificat l’esmena a la totalitat a uns pressupostos que “no compleixen les expectatives”. “Són expansius però no són transformadors; hi ha recursos però no hi ha ambició, i veiem com en la balança entre canvi i continuisme, s’imposa clarament el continuisme”, ha dit. Com a exemple d’això, ha posat, entre d’altres, que es destina el triple de diners al Hard Rock, el casino més gran d’Europa, que a Indústria; hi ha més inversions per a carreteres que per a trens, i no hi ha un pla suficient en salut mental per garantir que la gent pugui anar al psicòleg com a mínim cada dues setmanes.

“El que volem és negociar per millorar com a mínim aquests aspectes: més inversió en trens, en salut mental, dentista públic, una nova Llei de Barris Verds i la reindustrialització del país”, ha concretat la líder dels comuns al Parlament, que també s’ha mostrat sorpresa que el president Aragonès no estigui treballant per aprovar els comptes amb els majors suports possibles de les forces progressistes del Parlament.


Jéssica Albiach /