Redacció •  Catalunya •  18/10/2021

Mena: “Aquests pressupostos són els millors comptes per Catalunya en una dècada”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha celebrat que la justícia argentina processi a Martin Villa.

Mena: “Aquests pressupostos són els millors comptes per Catalunya en una dècada”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat  valorant l’acord de pressupostos de l’Estat entre el Partit Socialista i Unidas Podemos presentats la setmana passada al Congrés de Diputats, “són els millors comptes per Catalunya en una dècada i amb una clara vocació descentralitzadora”. En aquest sentit, el portaveu ha volgut fer una comparativa “mentre el Partit Popular es va dedicar sistemàticament a beneficiar Madrid contra la resta de territoris, aquests són uns pressupostos on Catalunya surt guanyant”.

Joan Mena ha volgut destacar que aquests són els millors pressupostos per Catalunya, ja que s’incrementa un 6% les inversions en comparació amb els PGE de 2021, aprovats per les forces catalanes majoritàries al Congrés. El portaveu també ha volgut fer referència al fet que s’obri la negociació pel traspàs de rodalies a Catalunya, juntament amb l’increment d’inversió, una petició que ha liderat En Comú Podem. «Demanem de nou al president Aragonès que es deixi d’ampliacions d’aeroports, i concreti quin és el pla de la Generalitat per al traspàs de Rodalies que hem aconseguit obrir com a En Comú Podem” ha demanat Mena i ha afegit que aquest pla compta un objectiu principal, “acabar amb els retards i les pèssimes condicions de les Rodalies a casa nostra.”

Així mateix, Mena ha anunciat que el compromís del Govern de Coalició és que els dos anys vinents siguin dos anys amb un rècord d’execució del pressupost en infraestructures a casa nostra. “És a dir, el compromís del Govern de Coalició és que 2022 sigui l’any amb més execució pressupostària a Catalunya de tota la història. Una nova demostració de què per aquest govern Catalunya compta”, ha matisat el portaveu. Finalment ha fet referència a les negociacions per la seva aprovació, “ara és el moment de negociar els comptes amb la resta de formacions i com a partit català volem demanar a ERC, a Junts i a la CUP que s’impliquin en aquesta negociació pensant en el conjunt del país i no amb el partit”, ja que ha apuntat que són “els millors pressupostos per al nostre país en una dècada”.

En segon lloc, Joan Mena ha volgut fer referència al processament de Marín Villa per la justícia argentina, “és una bona notícia que la justícia argentina hagi processat a aquest personatge, però això mateix s’hauria de poder fer a Espanya”. En aquest sentit ha recordat que actualment està en tràmit de millora la llei de memòria democràtica, i ha volgut reclamar “que s’incorpori a la llei l’exigència de l’ONU de poder investigar crims de la humanitat, i els crims del franquisme (durant la guerra i la durant la dictadura) ho són”. Així ha destacat que des dels comuns es vol que aquesta llei permeti que Espanya investigui les implicacions del mateix Martín Villa en l’assassinat de Puig Antic i es depurin responsabilitats.

Finalment, el portaveu ha fet referència a la prohibició de llibres LGTBI a Castelló i ha titllat de “vergonya” el succeït arran de la denúncia d’una associació vinculada a la ultradreta.  Així ha anunciat que UP registrarà una iniciativa per mostrar el rebuig a aquesta mesura, mostrar solidaritat amb els autors i les autores dels llibres segrestats i demanar al Ministeri d’Educació que incorpori llibres LGTBI en el currículum educatiu. També ha anunciat que es demanarà a la Fiscalia que investigui si s’ha pogut cometre prevaricació perquè s’ha vulnerat els principis d’una llei orgànica com és la LOMLOE i s’ha vulnerat la llibertat d’expressió.


Catalunya en Comú /