Redacció •  Catalunya •  18/03/2022

En Comú Podem dona a conèixer els èxits de la reforma laboral

  • Diputats, regidors, agrupacions locals i activistes reparteixen més de 70.000 diaris sobre l’escut social arreu del territori.
En Comú Podem dona a conèixer els èxits de la reforma laboral

Aquest matí ha tingut lloc, arreu del territori català, una acció comunicativa sota el nom “#AnemPerFeina”, on s’han repartit més de 70.000 exemplars en diverses  estacions de tren i metro de tota Catalunya. Aquesta acció neix amb la voluntat de donar a conèixer els èxits de l’escut social impulsats per l’espai. Un escut que no només ha permès sobrepassar moltes de les amenaces de la pandèmia, sinó que ha permès fer-ho mentre es modernitza i millora el mercat de treball i les condicions de vida de les grans majories socials.

A diferència de la crisi del 2008, quan el govern de Rajoy va respondre amb retallades, ara s’ha respost amb el desplegament d’un escut social per protegir a la gent de totes les derivades socials i econòmiques de la covid. Ara, una altra situació excepcional torna a alterar les vides de tots i totes i les conseqüències econòmiques són imprevisibles si no s’actua igual que s’ha fet durant aquests dos anys: protegint a la gent i estimulant l’economia des de la participació pública. Polítiques com els ERTE’s que van protegir a més d’1’2 M de catalans i catalanes i que a més s’han demostrat bons per a l’economia. Una nova reforma laboral que és un canvi de paradigma en les relacions laborals després de l’herència de precarietat i temporalitat que havia deixat el PP o la pujada del Salari Mínim en un 30 %, perquè ningú es quedi enrere.

Amb l’edició d’aquest diari, peça central de la campanya #AnemPerFeina, queda recollit i demostrat que l’escut social ha estat de gran utilitat. Un rotatiu que recull les principals accions per combatre la precarietat laboral o les últimes fites aconseguides referent a les pensions, així com una entrevista a la vicepresidenta i ministra de treball, Yolanda Díaz. L’acció, que ha tingut lloc a diverses ciutats de les quatre províncies com Tortosa, Girona, Lleida, Manresa, Mollet o Cornellà, ha comptat amb la participació de diputats del Congrés dels Diputats com Jaume Asens, Aina Vidal o Laura López així com diputats del Parlament de Catalunya com David Cid, Jess González o Jordi Jordan.


En Comú Podem /