Redacció •  Catalunya •  16/06/2021

Asens: «La Llei de Llibertat d’Expressió farà d’Espanya un país més lliure»

El Congrés admet a tràmit la norma proposada per Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia En Común per a blindar l’exercici de drets fonamentals.

Asens: «La Llei de Llibertat d’Expressió farà d’Espanya un país més lliure»

«Fa un mes vam dir que al cap d’un any de pandèmia la legislatura havia de començar i avui donem sentit a les nostres paraules». Així ha celebrat aquest dimarts Jaume Asens, president d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia En Común, que el Congrés doni llum verda a la Llei de Llibertat d’Expressió. Una norma que el Grup Confederal presenta «com a formació que està al Govern i precisament pel fet d’estar-hi» i que té quatre objectius principals:

       – Blindar l’exercici de drets fonamentals.

       – Modernitzar un Codi Penal amb rèmores franquistes.

       – Complir amb el nostre programa i acord de govern, però també amb el mandat que prové d’Europa: dels seus tribunals i organismes públics.

       – Que mai més cap raper o artista acabi a la presó per dir el que alguns no volen sentir.

Asens ha recalcat que aquesta llei, que acaba amb el delicte d’injúries a les institucions, demostra que existeix una diferència fonamental entre el projecte de país de les dretes i el que defensa Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia En Común: «Ells es parapeten darrere del Codi Penal mentre nosaltres defensem el dret al fet que ens critiquin i, fins i tot, la llibertat que ens insultin, com va passar diumenge a Colón sense que això estigui prohibit per la llei», ha asseverat Asens.

Hasél, Valtonyc, el judici a Willy Toledo, a Casandra, la condemna als titellaires o a la revista El Jueves per fer una sàtira de la monarquia són expressions, ha dit Asens, «d’una Espanya en blanc i negre que ens avergonyeix i que tenim l’obligació de deixar enrere». «Una Espanya en blanc i negre que s’ha topat amb els tribunals europeus i amb organitzacions com Amnistia Internacional que porten anys advertint de la regressió en matèria de llibertat d’expressió que s’està vivint a Espanya».

El president d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia En Común ha remarcat que «més enllà de les ideologies estan els drets fonamentals» i que aquesta llei que avui el Grup Confederal porta al Congrés «farà d’Espanya un país una mica més lliure».


En Comú Podem /