Redacció •  Catalunya •  15/11/2021

El portaveu ha presentat el lema de l’Assemblea Nacional de Catalunya en Comú, que se celebrarà aquest cap de setmana: ‘Arrelar, guanyar i transformar’

El portaveu ha presentat el lema de l’Assemblea Nacional de Catalunya en Comú, que se celebrarà aquest cap de setmana: ‘Arrelar, guanyar i transformar’.

El portaveu ha presentat el lema de l’Assemblea Nacional de Catalunya en Comú, que se celebrarà aquest cap de setmana: ‘Arrelar, guanyar i transformar’

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda recordant que el proper cap de setmana se celebrarà l’Assemblea Nacional de Catalunya en Comú. Una assemblea que ha estat definida com l’espai per retrobar-se presencialment tots els Comuns, després de la pandèmia, i amb l’objectiu de seguir pensant el futur plegades i preparar-se de cara al següent objectiu: 2023. “Per aquesta assemblea hem triat el lema ‘Arrelar, guanyar i transformar’ perquè són els tres vectors que han d’orientar la nostra acció. Arrelar per reforçar-nos. Guanyar per seguir portant la veu de la transformació allà on encara no ha arribat. Transformar per seguir aportant tota la nostra potencialitat per fer un país millor”, ha especificat Mena.

En un segon punt, el portaveu ha volgut fer una valoració sobre el projecte de pressupostos que ha presentat el Govern de la Generalitat. Així Mena ha començat situant els antecedents respecte al posicionament del grup parlamentari, “com recordaran, fa una setmana des d’aquest mateix faristol emplaçàvem al Govern a negociar per construir uns pressupostos per la recuperació que fossin els millors que podia tenir Catalunya. Des de llavors, el Govern ha tirat pel dret sense negociar amb ningú per presentar un projecte de pressupostos poc ambiciós.” Tot seguit, ha afirmat que tal situació posiciona al grup, ara per ara, en l’esmena a la totalitat.

Mena ha insistit a dir que si En Comú Podem vol negociar, és per millorar aquests pressupostos. Uns pressupostos expansius gràcies als fons europeus i als pressupostos de l’estat, però que a la vegada són molt millorables  i ambiciosos, i que ara per ara responen a una posició continuista per part del Govern de la Generalitat. “Aquests pressupostos podrien ser molt més ambiciosos si Aragonès s’atreveix a sortir de la zona de confort per negociar” ha afirmat el portaveu. També ha volgut afegir que “s’equivocarà qui pensi que això va d’independentistes o de no independentistes, l’únic front que ens hauria d’interessar és el de la recuperació justa” i ha puntualitzat, “el Govern té l’oportunitat d’ampliar el perímetre que va tancar a la investidura. Redreçar la legislatura i fer-ho amb una majoria àmplia que aposti per la transformació.”

El portaveu ha especificat  que cal anar més enllà del que va el projecte que ha presentat Jaume Giró, “un projecte que el mateix conseller va reconèixer ahir que no són els millors que podria tenir Catalunya”. En aquest sentit ha detallat que uns pressupostos que inverteixin més en carreteres que en trens no són els millors que podria tenir Catalunya, com que es destini més a turisme que a indústria o que incloguin el Hard Rock.

Per concloure, Mena ha reiterat que aquests pressupostos són millorables si Aragonès s’atreveix a sortir de la zona de confort per negociar, “la pregunta que cal fer-li al Govern i a la resta de grups no és si li sembla bé pactar amb En Comú Podem, sinó si li sembla bé invertir en ferrocarril, en salut, dentista públic o una nova Llei de Barris Verds.”


Catalunya en Comú /