Redacció •  Catalunya •  14/07/2021

L’ Empresa La Neteja consuma l’ERO i tanca definitivament

L’ empresa finalitza tots els serveis que tenia i que encara no havien rescindit la seva relació amb La Neteja, i les treballadores no hauràn de seguir treballant sense cobrar.

L’ Empresa La Neteja consuma l’ERO i tanca definitivament

La versió donada per l’ empresa, i expresada per carta pels seus advocats, és que s’han vist obligats a tancar per deutes que arrossegava des de fa anys amb Hisenda.

Fonts de CNT però, afirmen que el tancament pot ser degut a una demanda penal interposada per un extreballador que va patir un accident laboral molt greu i va demandar a l’administrador de l’empresa Rafael Rider.

La CNT lamenta el poc marge que han tingut les treballadores amb tot el procediment del tancament. Per al sindicat, el fet que l’empresa es negués a pagar les nòmines dels mesos de maig i juny durant el període de negociació de l’ERO ha estat un xantatge a la plantilla en tota regla.

Per la central anarcosindicalista és vergonyosa la impunitat de les empreses a l’hora de tancar o de deixar de pagar als seus treballadors sense que aquests tinguin cap marge de maniobra per poder defensar-se.

Per al sindicat es millor que empreses que abusen de les seves treballadores com “La Neteja” tanquin, i afirma que vetllarà per a que els propietaris no tornin a obrir una altra empresa a la ciutat o la comarca.

Una delegació de les acomiadades va ser rebuda per la tinenta d’alcaldessa Montserrat Gonzalez i per tècnics de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, que van interessar-se pel cas i van oferir els serveis de l’ Ajuntament per tal d’ intentar donar sortida laboral a la plantilla.


CNT Sabadell /