Redacció •  Catalunya •  14/06/2022

Vilalta celebra que Esquerra Republicana lideri l’alcaldia de Sant Feliu de Llobregat: “Impulsem les transformacions republicanes allà on han manat els de sempre”

La portaveu republicana també valora positivament el Catalonia Progressive Forum: “Serem més forts en la mesura que construïm aliances i complicitats internacionals”.

Vilalta celebra que Esquerra Republicana lideri l’alcaldia de Sant Feliu de Llobregat: “Impulsem les transformacions republicanes allà on han manat els de sempre”

Esquerra Republicana celebra tornar a tenir l’alcaldia de Sant Feliu de Llobregat per primer cop des de la recuperació de la democràcia i es marca com a objectiu fer arribar les polítiques “socials i republicanes” a tot arreu, especialment a l’àrea metropolitana, un “espai estratègic” de cara a les eleccions municipals del 2023. Ho ha explicat la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra, Marta Vilalta, en roda de premsa.

“Impulsem les transformacions republicanes en aquells territoris on majoritàriament han manat els de sempre; i volem que siguin substituïts pels que venim a fer que les coses canvïin”, ha assegurat la portaveu. “Els vells partits han practicat massa vegades el clientelisme i la corrupció; això s’ha d’acabar a través de les polítiques republicanes i transformadores que tenen com a prioritat màxima la vocació de servei i el bé comú”, ha afegit amb contundència.

“Tota la sort al company Oriol Bossa, nou alcalde de Sant Feliu de Llobregat”, ha prosseguit; “Estem convençuts que, com fem a tots els municipis i institucions on hem pogut assumir les màximes responsabilitats, treballarà per estar al costat de la gent i avançar cap a la igualtat d’oportunitats i la justícia”. “Des d’Esquerra Republicana ens refermem en la nostra aposta utilitària vers la ciutadania i en l’aposta estratègica de seguir enfortint-nos per fer d’aquest país un país independent, una República Catalana”, ha asseverat Vilalta.

En contraposició a les polítiques republicanes, la portaveu ha criticat la desinversió de l’Estat en infraestructures per a Catalunya: “Només venen a fer fotos i promeses, però les inversions, on són? I els traspassos pendents?”, ha denunciat. “Hi ha un greuge estructural en infraestructures que afecta a la ciutadania en el seu dia a dia, i el responsable ha estat el govern de l’Estat, de tots els colors”, ha afegit. Per tot plegat, els republicans exigeixen el compliment de les inversions i que es facin “en la línia dels consensos territorials existents al país, no per la via de la imposició”.

El “Catalonia Progressive Forum”

Per altra banda, la portaveu ha volgut destacar la celebració del “Catalonia Progressive Forum”, el 10 i 11 de juny, organitzat per Esquerra Republicana. “Ha comptat amb la participació de catorze organitzacions polítiques progressistes d’arreu del món, com ara el Sinn Feinn, l’Scottish National Party, el partit Quebeois, el Die Linke alemany, Syriza, el Bloco d’Esquerda o el Pacto Histórico de Colòmbia, entre d’altres”, ha explicat, tot fent-ne una valoració molt positiva.

“Sempre diem que hem de treballar per ser més forts. Tenir més fortalesa per complir els objectius, com la construcció de la República. I serem més forts en la mesura que sapiguem i puguem construir aliances i complicitats internacionals. Ens hi juguem molt a nivell internacional”, ha constatat la republicana.

En aquesta primera edició del “Catalonia Progressive Forum”, les 14 organitzacions participants han subscrit la Declaració de Barcelona, en què reclamen sortides democràtiques a les demandes d’autodeterminació del pobles i rebutgen la repressió i la criminalització dels moviments polítics democràtics. També hi manifesten la seva aposta per una acció coordinada contra l’ascens de l’extrema dreta i els populismes, amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania una alternativa al descontentament ciutadà amb mesures que millorin la seva qualitat de vida i dignitat.

Durant la roda de premsa, Vilalta també ha enviat, en nom d’Esquerra Republicana, “tot el suport i escalf” a les persones ferides i afectades per l’accident ferroviari ocorregut a Vila-seca. “Tot el suport i una ràpida recuperació”, ha desitjat.


ERC /