Redacció •  Catalunya •  12/02/2021

Albiach: “Aquestes eleccions són un plebiscit entre el desgovern i un govern ampli d’esquerres”

El vicepresident Pablo Iglesias defensa “l’autenticitat” de Colau i Albiach.

Albiach: “Aquestes eleccions són un plebiscit entre el desgovern i un govern ampli d’esquerres”

La candidata d’En Comú Podem a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha afirmat aquest divendres al casino l’Aliança de Poblenou que “aquestes eleccions són un plebiscit entre seguir amb el desgovern o un govern ampli d’esquerres”. “Si voleu un govern d’esquerres, voteu En Comú Podem”, ha defensat Albiach en el penúltim acte de campanya, que ha comptat també amb la presència del vicepresident Pablo Iglesias, el diputat Jaume Asens i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En Comú Podem aspira a “estar al Govern de la Generalitat”, ha defensat Albiach, “però no a qualsevol preu”. “No amb la dreta, ni amb la dreta espanyolista ni amb la dreta independentista”, ha dit Albiach, que ha reivindicat la feina feta pel govern de coalició de l’estat, “els ERTOs, la prohibició de desnonaments…”. “Estem fent que la gent pateixi menys i pugui viure una mica millor”, ha dit Albiach, que creu que aquesta coalició “demostra que hi havia una alternativa a la sortida de la crisi de 2008 a través de l’austeritat”.

Per Albiach, els comuns representen la convicció d’un govern d’esquerres mentre que “la gent no entén la hipoteca d’Esquerra amb Junts per Catalunya”. “La gent està farta de Junts per Catalunya i Esquerra torna i torna”, ha incidit la candidata, que creu que “tampoc s’entén que el PSC es negui a escoltar i dialogar amb diferents”. La candidata creu que “el que passa a Barcelona i a l’estat també s’ho mereix Catalunya”, en relació amb els pactes entre PSC, ECP i Esquerra que permeten fer polítiques d’esquerres.

Un govern d’esquerres amb En Comú Podem ha de ser un executiu “que cregui en el diàleg i sàpiga que és una oportunitat històrica”, així com un que “creï una empresa pública d’energia, que no apuja els preus” en comptes de “seguir omplint les butxaques dels oligopolis energètics”. També seria un govern que aposta “per un treball estable i de qualitat”, que “creï un sistema públic de cures” i lideri “una transició ecològica justa”. A l’altre cantó del “plebiscit”, trobem segons Albiach “el desgovern” de Laura Borràs o Canadell i la possibilitat de “repetir les eleccions”.

El vicepresident del govern, Pablo Iglesias, ha reivindicat “l’autenticitat” d’Albiach com un dels seus valors de cara a les eleccions del 14 de febrer. “Està tenint efecte”, ha dit Iglesias, que ha dit que “la gent no es mereix que segueixin prenent-li el pèl”, amb relació a la convicció de la candidatura “de dir la veritat”. Una veritat, ha dit Iglesias, “que fa mal” a vegades.

Així ho demostren, segons Iglesias, els atacs rebuts per la formació des que el vicepresident va qüestionar la qualitat democràtica d’Espanya. “És una democràcia limitada pels poders econòmics i mediàtics, pels que tracten de manar sense presentar-se a unes eleccions”, ha dit Iglesias, que també ha apuntat a la corrupció, la desigualtat, les retallades a la llibertat d’expressió amb la possible imminent presó del raper Pablo Hassel com a mostres d’aquesta limitació democràtica. “Assenyalar les limitacions de la democràcia és condició de possibilitat per millorar-la”, ha dit Iglesias, que ha asseverat que “la Jéssica va guanyar el debat ahir a la nit” i que “només calia mirar la cara dels altres candidats” per corroborar-ho.

El diputat Jaume Asens ha criticat que des de JuntsperCat hi ha “el que us tracta de poligoneres” adreçant-se a Albiach. “Qui voti Junts qui sàpiga que votarà un masclista com el Josep Sort”, ha afegit Asens, que ha insistit que “ser republicà és revertir les retallades de Mas, cosa que no ha fet Esquerra”. “Votar PSC és donar-li les claus a Casado i a Arrimadas, però votar Esquerra és donar-li les claus a JuntsperCat, que no és molt diferent de Convergència”, ha afegit Asens.

Les polítiques dutes a terme a Barcelona són, segons, ha defensat l’alcaldessa Ada Colau, una mostra del que podria ser una Generalitat amb Albiach al capdavant. La inversió social capdavantera entre la resta de ciutats de l’estat, el dentista públic municipal, la política d’habitatge de lloguer social amb 2.000 pisos en marxa pels 30 del Govern, la unitat antidesnonaments o polítiques de gran importància ambiental com la superilla o la connexió del tramvia han estat les mesures reivindicades per Colau. “Només la Jéssica Albiach garanteix que es deixarà la pell per no investir una presidenta de dretes com Laura Borràs”, ha dit Colau, que ha expressat el seu cansament “per la crispació i els vetos creuats”.


En Comú Podem /