Redacció •  Catalunya •  11/04/2023

Colau: «Si segueix per aquest camí, veig a Collboni de número dos de Trias»

  • L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú ha demanat a Pedro Sánchez que «escolti més a Costa i menys a Clos», en matèria d’habitatge, a una conferència de precampanya de Nueva Economía Fórum.
Colau: «Si segueix per aquest camí, veig a Collboni de número dos de Trias»

Ada Colau ha donat per oberta aquest matí la precampanya. L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú ha defensat, a un esmorzat informatiu organitzat per Nueva economía fórum, «un model de ciutat del canvi», que es materialitza «a tots els barris». La candidata ha posat en valor la gestió dels Comuns a l’Ajuntament amb més inversió social i més economia, però «per revertir un problema que és global, necessitem complicitat de totes les administracions», ha dit apel·lant la Generalitat i el Govern espanyol en matèria d’habitatge. «Li demano a Pedro Sánchez que vingui a Barcelona amb la llei de regulació del lloguer. S’està fent a Alemanya, a Portugal. Per tant li demano que miri més al seu company socialista Costa i escolti menys a Clos que defensa el lobby immobiliari», ha etzibat l’alcaldessa davant dels assistents.

Colau ha defensat el model de ciutat que fa 8 anys està desenvolupant Barcelona en Comú, també governant amb els socialistes. I, per tant, s’ha mostrat sorpresa -«vaig trobar frívol», ha dit-, que l’extinent d’alcalde Jaume Collboni deixés les seves responsabilitats per fer campanya. «No he sentit que presenti un model alternatiu i veig que en canvi se suma a les posicions d’aturar-ho tot del senyor Trias. Em deixa perplexa», ha afegit. Colau creu que això «no es correspon amb una ciutat d’esquerres i progressista» i creu que «és increïble que Collboni apugi el to contra un govern on encara és el seu partit», ha defensat.

L’alcaldessa creu que si el candidat socialista «segueix aquest camí, el veig com a numero dos de Trias», i en aquest sentit ha cridat a defensar les polítiques que han fet que Barcelona tingui «les millors dades econòmiques dels darrers 15 anys». Aquesta realitat, ha explicat, és simultània amb la major inversió social de l’estat «i polítiques innovadores», com el dentista i el psicòleg municipal, entre d’altres exemples.

«És insostenible aquest model de massificació turística»

El model de gestió que ha defensat Colau suposa, en definitiva, «posar les persones al centre, perquè teníem la sensació que feia temps que no es feia», ha explicat. Per això «vam ser pioneres i vam delimitar el creixement d’hotels al centre, vam posar multes als lloguers il·legals i hem posat ordre», ha explicat sobre la massificació turística que es preveu els propers mesos.

L’alcaldessa ha tornat a interpel·lar la Generalitat per fer possible la limitació dels creuers. «És insostenible aquest model de massificació turística. s’ha de buscar l’equilibri i hem demanat insistentment a la Generalitat que decreixi. De la mateixa manera és insostenible que el Partit Socialista vulgui ampliar l’aeroport», ha respos a una de les preguntes sobre el tema.

La presentació de la candidata a la conferència ha estat a càrrec de l’escriptor Jordi Amat, que ha explicat l’excepcionalitat de Barcelona com única de les grans ciutats del canvi de 2015 que ha aconseguit mantenir el govern. Un govern «d’esperança de regeneració, amb temes pendents, però amb uns atacs judicials i mediàtics injustificats», ha defensat.

L’alcaldessa ha fet finalment una crida a continuar en la construcció d’aquest model que s’enfronta als poderosos i que ha d’anar més enllà de l’Ajuntament, per arribar a tot l’Estat. Per això, ha defensat l’acord amb Podem que a Catalunya funciona per «fer ponts i treballar en comú, com ens demana la ciutadania» i es mostra «segura» que es podrà arribar a un acord amb Sumar per les eleccions generals de finals d’any.


Ada Colau /