Redacción •  Catalunya •  11/04/2022

Mena: “L’aventura geopolítica de Sánchez i Albares s’ha d’acabar”

El portaveu de Catalunya en Comú ha insistit que rebaixar el preu del transport públic és la mesura més útil que pot fer el Govern ara mateix.

Mena: “L’aventura geopolítica de Sánchez i Albares s’ha d’acabar”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència  a  l’anunci del moviment d’alliberament del Sàhara Occidental referent a la suspensió dels seus contactes amb el govern espanyol. En aquest sentit, el portaveu ha volgut manifestar el suport de l’espai al poble sahrauí per fer un referèndum d’acord amb les resolucions de l’ONU. “Espanya té unes responsabilitats internacionals davant del poble sahrauí i les Nacions Unides,” ha començat Mena i ha afegit que aquestes responsabilitats han estat ratificades per una àmplia majoria del Congrés dels Diputats i són l’únic mandat parlamentari que el president Sánchez hauria de transmetre al rei del Marroc.

En aquesta línia, Mena ha afirmat que “l’aventura geopolítica de Sánchez i Albares s’ha d’acabar” i ha puntualitzat que el dret internacional s’ha de complir i fer-se complir a tot arreu, “a Ucraïna, però també al Sàhara. Davant Putin, però també davant de la Monarquia marroquina.”

En un altre ordre de coses, aquest dimarts hi ha la segona reunió entre el govern i els grups parlamentaris per parlar sobre les accions que calen per fer front a les conseqüències de la invasió d’Ucraïna. Joan Mena s’ha pronunciat al respecte i ha afirmat, “nosaltres hi anirem amb propostes, com fem sempre. Perquè el pla de xoc anunciat pel govern fins ara té les potes molt curtes, deixa molts sectors i molta ciutadania fora i fa un esforç econòmic mínim en comparació a la gravetat de la crisi que estem vivint.” En aquest sentit, el portaveu ha afirmat irònicament, “el Govern havia de fer una intervenció quirúrgica i el que ens ha ofert és poc més que un analgèsic.”

El sabadellenc s’ha congratulat que el Govern hagi acceptat la pujada de l’impost sobre les elèctriques, però ha apuntat que “s’ha deixat al calaix la segona part de la mesura: destinar aquests ingressos a rebaixar un 50% el preu del transport públic.” El portaveu ha assenyalat que rebaixar el preu del transport públic és la mesura més útil que pot fer el Govern ara mateix, “I , per tant, dimarts seguirem insistint en el fet que la rebaixa del transport públic, és la millor manera de garantir que les conseqüències de la crisi no afecten la mobilitat de ningú.”


Catalunya en Comú /