Redacció •  Catalunya •  11/02/2021

Yolanda Díaz: “Tothom vol pactar amb nosaltres a Catalunya perquè bastim ponts”

«Apel·lem a tota la gent progressista perquè ens doni força», expressa Joan Carles Gallego en un acte a Tarragona amb el candidat del territori Jordi Jordan.

Yolanda Díaz: “Tothom vol pactar amb nosaltres a Catalunya perquè bastim ponts”

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha expressat aquest dimecres a Tarragona que “tothom vol pactar amb En Comú Podem a Catalunya perquè basteix ponts entre les dues Catalunyes”. Ho ha dit en un acte sense públic en el qual també han participat el número u al Parlament per Tarragona, Jordi Jordan, el número dos per Barcelona, Joan Carles Gallego, i la número dos de Tarragona, Yolanda López.

La ministra ha recordat que l’espai d’En Comú Podem governa “per als de baix i les de baix, la gent comú, la majoria social, les pensionistes, les dones, els joves…” i ha reivindicat la seva acció de govern com a punt de partida per a la nova Generalitat en un govern que posi “el treball decent al centre”.

El subsidis a les treballadores de la llar, la prohibició dels desnonaments, l’impediment a que empreses amb ERTOs operin en paradisos fiscals, la prohibició de desnonaments o l’augment del salari mínim són algunes de les polítiques que ha reivindicat Yolanda Díaz per tal de confiar en una Generalitat que segueixi passos similars. “Ens juguem com sortim de la crisi, si segueixen pagant els de sempre o no”, ha dit Díaz, que ha recordat que “l’esquerra no es relata, es construeix cada dia amb aquestes mans fent coses de veritat”.

És per això que ha demanat el vot “alegre, amb passió” per a Jéssica Albiach, com també ho ha fet el número dos de la llista per Barcelona, Joan Carles Gallego. “Apel·lem a tota la gent progressista perquè ens doni la força que necessitem, que li doni també força a Yolanda Díaz al govern de l’estat davant el pals a les rodes que es troba”, ha dit. “Ens podem equivocar, però no us fallarem. Serem decisius per construir el treball que Catalunya es mereix”, ha etzibat de la mà de la seva proposta per “transformar el model productiu” de cara a una “indústria forta i equilibrada” que faci de les transicions ecològica i digital els seus motors, però que també enforteixi el sector públic, des del qual es podrien crear fins a 300.000 llocs de treball.

En una crida al territori, el candidat de Tarragona, Jordi Jordan, ha defensat que “En Comú Podem és la garantia d’equitat territorial i que hi hagi oportunitats per tothom sigui d’on sigui i visqui on visqui” i ha reivindicat també al partit com “la garantia d’apostar per un delta amb futur davant els 0 euros que ha invertit la Generalitat”. Jordan ha recordat que hi ha un 23% de gent en risc de pobresa, “i és una vergonya que aquesta xifra augmenti fins al 33% si parlem de menors de 18 anys”. Per un país que lluiti contra l’emergència climàtica i la desigualtat “tot passa perquè no segueixin les mateixes persones que estan governant el país en els darrers anys sense estratègia per les emergències climàtiques, socials ni l’equilibri territorial”.


En Comú Podem /