Redacció •  Catalunya •  09/03/2022

Vilalta: “Només avançarem com a país si trenquem amb les velles dinàmiques patriarcals”

La portaveu republicana defensa una República Catalana feminista i anima tothom a mobilitzar-se pels drets de les dones el 8 de març.

Vilalta: “Només avançarem com a país si trenquem amb les velles dinàmiques patriarcals”

“A Esquerra Republicana tenim molt clar que només avançarem com a país i transformarem la societat si garantim la plena igualtat efectiva entre dones i homes, si trenquem amb les velles dinàmiques patriarcals”. Així ha defensat la secretària general adjunta i portaveu republicana, Marta Vilalta, els valors feministes del partit, el dia abans del 8 de marçDia Internacional de les Dones.

“Defensem una República Catalana per a tothom, diversa i feminista”, ha prosseguit Vilalta, en roda de premsa. Una defensa que els republicans porten a la pràctica a través d’iniciatives com la campanya “Stop Bretxa Salarial”, “una ruta pel país per parlar d’una de les grans injustícies cap a les dones, la bretxa salarial, i com eliminar-la”, ha explicat la portaveu.

En paral·lel, “farem que es parli i s’actuï en contra de la bretxa a través de mocions als ajuntaments, una proposta de resolució al Parlament i una proposició no-de llei al Congrés”, ha afegit, recordant també que el Govern encapçalat pel president Pere Aragonès, que té per primera vegada una Conselleria d’Igualtat i Feminismes, ha pres mesures com la gratuïtat del P2 i el servei de cangur públic, que afavoreixen la conciliació; la revalorització dels treballs de cures; i l’augment de les inspeccions de treball.

En relació a la xacra de les violències masclistes, “una sola dona morta en mans d’un home és una xifra que no podem tolerar. No ho podem normalitzar, no ho podem acceptar. Reivindicar els drets de les dones també és reivindicar la vida”, ha assenyalat Vilalta. Per tot plegat, ha fet una crida a sortir als carrers aquest 8 de març: “Animem tothom a mobilitzar-se pels drets de les dones, per la igualtat”.

Per altra banda, ha fet referència al conflicte obert entre Rússia i Ucraïna: “Reiterem, un cop més, que cal aturar de forma immediata els atacs i l’ofensiva bèl·lica. La solució a aquest conflicte ha de donar-se en el marc de la Carta de les Nacions Unides, per les vies pacifiques i diplomàtiques”, ha defensat Vilalta, que també ha reafirmat la voluntat d’acollida de les persones refugiades a Catalunya.

Esquerra Republicana celebra una conferència nacional

Per últim, Vilalta ha recordat que el 12 i 13 de març Esquerra Republicana celebrarà una conferència nacional per actualitzar la seva estratègia política i proposta de país “amb l’objectiu de la República Catalana i de ser útils a la ciutadania en el seu dia a dia”, una conferència que tindrà per títol “Escrivim el futur republicà”.

Serà la convocatòria més àmplia feta des de l’inici de la pandèmia, amb la participació de més de 1.200 persones i les intervencions del president del partit, Oriol Junqueras; el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la secretària general, Marta Rovira, des de l’exili a Ginebra; i la pròpia Marta Vilalta, a més de diverses taules rodones.

“Estem molt satisfets del procés de participació de la militància per debatre i enriquir la ponència política. Un cop més constatem que Esquerra Republicana som una organització política viva, forta, vertebrada i cohesionada”, ha clos Vilalta.


ERC /