Redacció •  Catalunya •  08/06/2021

Albiach: «El futur de Catalunya dependrà del resultat de la taula de diàleg»

La presidenta d’En Comú Podem ha enviat una carta al president de la Generalitat per a que reuneixi la taula de partits abans de la taula de diàleg.

Albiach: «El futur de Catalunya dependrà del resultat de la taula de diàleg»

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha enviat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per demanar-li que convoqui una reunió de la taula de partits abans que es produeixi la primera reunió de la taula de diàleg. Així ho ha explicat aquest matí Albiach des del faristol del Parlament, des d’on ha destacat que «els indults, conjuntament amb la reforma del delicte de sedició, tanquen d’una vegada per totes el temps dels jutges i obren el temps de la política». I ha afegit: «aquesta legislatura ens ha de permetre aprofitar la correlació de forces que avui tenim a l’Estat per aconseguir les conquestes que el conjunt dels catalans i les catalanes fa tant temps que reclamem i que han de versar sobre 4 grans consensos». Són els següents:

  • Reconeixement de la realitat nacional catalana: que Catalunya sigui reconeguda en la seva singularitat nacional i en la seva voluntat d’autogovern.
  • Millora de l’autogovern i creixement del marc competencial: Catalunya ha de tenir un autogovern adaptat a les demandes i necessitats de la seva ciutadania
  • Nou model de finançament que ha de ser just: cal recordar que està caducat des del 2014.
  • Un nou acord referendat pel poble de Catalunya: El nou pacte polític entre Catalunya i l’Estat ha de passar obligatòriament per les urnes a Catalunya.

Aquests 4 eixos són els que, segons Albiach, «poden garantir l’èxit de la taula de diàleg, perquè són propostes reforçades per una majoria del 80% i no només del 50%». És per això que són les 4 propostes que En Comú Podem portarà a una eventual taula de partits. «A la taula de diàleg s’ha de poder parlar de tot, d’amnistia i d’autodeterminació, però també i sobretot de conquerir més sobirania per cuidar més i millor a la nostra gent», ha detallat. «Per tant, diàleg per tenir més sobirania, i sobirania per cuidar més i millor a la nostra gent».

La presidenta d’ECP ha celebrat «que ERC hagi assumit el camí que portem anys proposant: la fi de la via unilateral, el diàleg, la fraternitat i la mirada llarga i majories democràtiques». «Per això li demano al President que reuneixi la taula de partits abans de la taula de diàleg per construir els acords i les majories reforçades», ha insistit. Albiach també ha alertat que «és en aquest Parlament i no en cap altre lloc on està representada la sobirania popular de Catalunya. I el futur de Catalunya dependrà, en bona mesura, del resultat de la taula de diàleg. Enfront a la unitat de les dretes en contra de l’agenda de diàleg, unitat catalanista per avançar.»


En Comú Podem /