Redacció •  Catalunya •  08/02/2022

David Cid: “Laura Borràs ha de dimitir perquè ens ha mentit a tots”

El portaveu d’En Comú Podem ha enviat un missatge als partits que van facilitar la investidura de la presidenta Borràs: han de respondre si pensen seguir-la protegint o si pensen acabar d’una vegada per totes amb aquest sainet.

David Cid: “Laura Borràs ha de dimitir perquè ens ha mentit a tots”

Aquest matí la diputada d’En Comú Podem i portaveu de drets socials, Jess González, ha començat la roda de premsa qüestionant la gestió dels partits del govern amb la investigació de les morts a les residències. D’ençà que començà la pandèmia,  9.000 persones grans han mort en residències a Catalunya a conseqüència d’aquesta malaltia. Segons l’últim informe que va publicar  Amnistia Internacional la passada setmana, aquestes morts van ser conseqüència directa de la falta de recursos i d’un model massificat de residències. Com indica el mateix informe, els protocols són responsables directes de la impossibilitat d’accedir a assistència sanitària de milers de persones en els moments més durs de la pandèmia, la qual cosa va provocar violacions del dret a la vida o a l’accés a la salut. Paral·lelament a això, ens trobem que de les diligències de recerca penal engegades per la fiscalia, gairebé el 90% han estat arxivades sense resultats. En aquest context, González ha dit no entendre la posició dels partits del govern, “l’única cosa que pot garantir que això no torni a passar és investigar-ne les causes en profunditat.!

En aquest sentit, ha volgut recordar que “encara estem a l’espera del «Grup d’experts» que van anunciar fa tres mesos ERC, Junts i el PSC quan van votar en bloc en contra de la proposta de Comissió d’Investigació de Residències” i ha afegit que “s’està confirmant la nostra sospita que el grup d’experts era una maniobra per posar el tema sota la catifa.” La diputada ha estat contundent i ha afirmat que com a institució “no podem donar l’esquena a les famílies de la gent que ha mort en residències. Les famílies mereixen respostes, i és bàsic que les puguin obtenir. Tots i totes, com a societat, necessitem poder comprendre què va passar, amb transparència i assumint responsabilitats”, ha conclòs.

En segon ordre, ha intervingut el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, per valorar algunes de les informacions que s’han publicat respecte a tot l’afer amb la defensa de l’escó de Pau Juvillà. “El que estem veient en les últimes setmanes està fent passar vergonya a bona part de la ciutadania i crec que cal que siguem molt clars,” ha començat introduint el diputat i ha afegit “no s’hi val tot. Intentar enganyar a la ciutadania és injustificable. Va passar amb les llicències d’edat, que es va dir que ja estava solucionat i no ho estava. Ara s’enganya amb la delegació de vot fake a Pau Juvillà.”

El portaveu ha qüestionat que en comptes d’actuar amb transparència i dir la veritat, la presidenta del Parlament ha optat per fer una fugida endavant. “Divendres la culpa era de la CUP per demanar la delegació de vot de Juvillà i dels funcionaris del Parlament, ara la culpa és de Torrent i d’Aragonès… El que està clar és que la presidenta no assumeix cap responsabilitat,” ha assenyalat Cid i ha lamentat que els independentistes facin servir les institucions de tots com a camp de batalla per  tirar-se els plats pel cap.

Cid ha conclòs que davant la negativa de la presidenta a donar explicacions en públic només deixa una opció: “Laura Borràs ha de dimitir perquè ens ha mentit a tots. S’ha acabat el temps de centrifugar responsabilitats, la presidència de Laura Borràs no s’aguanta.” I ha afegit que la utilització que Borràs està fent de la Presidència del Parlament és una falta de respecte a la ciutadania, “crec que aquells que la van investir han de respondre si pensen seguir-la protegint o si pensen acabar d’una vegada per totes amb aquest sainet.”


Catalunya en Comú /