Redacció •  Catalunya •  07/06/2022

Cid: “Per moltes travetes que posin PP, Cs i Vox, demà aquest Parlament blindarà la immersió lingüística”

El portaveu també ha instat al Govern a negociar, si volen evitar que En Comú Podem voti no al decret sobre les conseqüències de la guerra d’Ucraïna.

Cid: “Per moltes travetes que posin PP, Cs i Vox, demà aquest Parlament blindarà la immersió lingüística”

Aquesta matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la roda de premsa fent una valoració sobre el decret per fer front a les conseqüències de la guerra d’Ucraïna que ha presentat el Govern.

En primer lloc, el diputat ha qüestionat els tempos emprats pel govern, “és absolutament insòlit i una demostració de l’absoluta paràlisi d’aquest Govern que aquest decret que havia de servir per protegir les famílies catalanes arribi al Parlament quasi quatre mesos més tard que la crisi hagi arribat ja a les llars catalanes,” ha afirmat. En segon lloc, el portaveu ha afegit que a més d’arribar tard, s’arriba amb un decret absolutament insuficient que no aborda l’arrel del problema com és el 10% d’inflació i la consegüent pujada dels preus dels serveis bàsics i de la cistella de la compra que afecten les famílies catalanes.

En aquest sentit, el portaveu ha volgut ser clar i ha afirmat que des de l’espai s’està negociant amb el Govern amb tres reivindicacions molt clares amb l’objectiu reduir l’impacte de la inflació sobre les famílies catalanes. Les reivindicacions són la rebaixa del bitllet del transport públic; un xec energètic de 300€ a totes les famílies que tinguin una renda inferior a 30.000€ a l’any i l’increment del 10% de la quantia de la Renda Garantida per adaptar-la a la inflació. Tres reivindicacions molt clares, en paraules de David Cid, que “només depenen de la voluntat política de la Generalitat”. En aquest sentit, Cid ha estat molt clar i ha afirmat que “si el Govern vol evitar que votem no a aquest decret, que negociïn” i ha afegit que “la pilota està a la seva teulada”.

En un segon ordre, el portaveu ha fet referència al dictamen de la llei de blindatge al català per part del Consell de Garanties Estatutàries. Cid, ha dit que “des d’En Comú Podem estem molt tranquils perquè sabem que hem fet la feina i que la feina està ben feta,” i ha volgut assenyalar a PP, Cs i Vox i els ha instat a deixar de fer el ridícul. “Per moltes travetes que posin, per molt que cridin, per molts nyaps que intentin fer, demà aquest Parlament blindarà la immersió lingüística i ho farà amb el mateix consens que existeix a la societat en defensa de l’escola pública catalana.” A més, el diputat també els ha instat a deixar d’incendiar Catalunya per fer campanya a altres llocs de l’estat, “ni s’ho mereixen els catalans i les catalanes, ni s’ho mereixen els andalusos i andaluses.”


En Comú Podem /