Redacció •  Catalunya •  07/02/2023

En Comú Podem rebutja la proposta de Junts de criminalitzar les persones sense habitatge

  • Segovia: “Si la llei prospera amb el suport del tripartit d’antipolítiques d’habitatge, PSC, Junts i Cs, treballarem perquè sigui el menys lesiva possible”.
En Comú Podem rebutja la proposta de Junts de criminalitzar les persones sense habitatge

Aquest matí, la portaveu adjunta d’En Comú Podem, Susanna Segovia, ha començat la roda de premsa fent referència a la nova llei de desnonaments a la carta que ha presentat Junts amb el suport del PSC i de Ciutadans i que es debatrà aquest dimecres al Parlament. “Aquesta llei és un disbarat perquè obra la porta a desenes de desnonaments indiscriminats al nostre país. La qual cosa va en direcció contrària a les mesures que s’han pres des del Govern de l’Estat, i que fa incomprensible la posició dels socialistes,” ha esmentat Segovia.

La portaveu ha volgut posar números a l’assumpte i ha afirmat que es comptabilitzen més de 4.000 desnonaments a famílies vulnerables suspesos a causa de la moratòria estatal. “Centrar-se en les ocupacions és mirar el dit i no la lluna, perquè el problema real és la manca d’un sostre digne per moltíssima gent, i això sí que hauria de generar alarma,” ha afegit. Així ha afegit que la millora manera d’evitar que hi hagi ocupacions és garantir el dret a l’habitatge regulant el lloguer i lluitant contra els pisos buits, com s’ha fet a l’acord de pressupostos augmentant els impostos sobre ells. A més, ha volgut deixar clar que un dels problemes de l’habitatge a Catalunya segueix sent la manca de regulació dels lloguers i la llibertat que s’ha donat a molts fons voltors durant anys “per jugar al monopoly amb el dret a l’habitatge.” 

Segovia ha afirmat que troba incomprensible aquesta proposta de desnonaments a la carta mentre la setmana passada PSC, Junts i C’s s’aliaven per tombar la comissió d’investigació sobre els abusos dels fons voltors. “Abusos que van ser demostrats en la sentència contra el fons Azora de fa pocs dies, i que deixa negre sobre blanc que aquest fons voltor utilitzava clàusules abusives,” ha puntualitzat. Per concloure, ha afirmat que “votar a favor de la proposta que porten Junts i PSC aquesta setmana és votar a favor d’augmentar la conflictivitat i promoure la desconfiança entre veïns” i ha afegit que “aquesta llei pot acabar aconseguint l’objectiu contrari que es planteja. Perquè per voler convertir en llei l’agenda de la patronal immobiliària, el que s’està fent és barrejar coses que no tenen res a veure, com és una ocupació vinculada a activitats delictives i els casos de famílies vulnerables que es veuen obligats a recórrer a aquesta opció.” 


En Comú Podem /