Redacció •  Catalunya •  07/02/2022

Mena: “No permetrem que Borràs dissolgui la seva responsabilitat en la Junta de portaveus”

El portaveu de Catalunya en Comú ha celebrat l’aprovació de la reforma laboral, “ara els treballadors i treballadores tenen més drets que fa un mes.”

Mena: “No permetrem que Borràs dissolgui la seva responsabilitat en la Junta de portaveus”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa congratulant-se de l’aprovació de la reforma laboral el passat dijous però ha lamentat l’espiral de negacionisme democràtic en què es troba el PP la qual ha titllat d’indefensable. “Es pot estar en contra del govern, és legítim. Però el que no és legítim és que per tapar errors propis s’ataquin els fonaments de la nostra democràcia. Això fa mal al país i demostra que per ells la democràcia només és útil si guanyen,” ha afirmat contundentment Mena.

No obstant això, ha dit que davant els atacs de negacionisme democràtic de la dreta, cal que les forces progressistes ens conjurem per seguir avançant, “més enllà del soroll, el que queda, el que està en negre sobre blanc és que ara els treballadors i treballadores tenen més drets que fa un mes”. En aquest sentit, el portaveu ha volgut assenyalar l’esforç de la dreta per tombar la reforma laboral, “demostra com n’és d’important i a qui beneficia realment, més enllà del que s’hagi dit fins ara, és tasca de la majoria progressista garantir l’aplicació de la reforma per seguir avançant”. Així ha reafirmat la voluntat del ministeri de treball de construir el model laboral del futur, i la necessitat de fer-ho partit a partit i de la mà dels que realment volen transformar el país.

D’altra banda, el portaveu també ha volgut fer referència al “sainet” que es va viure al Parlament de Catalunya la setmana passada i ha recordat la petició d’En Comú Podem perquè la presidenta Borràs doni explicacions en seu parlamentària. Mena ha fet al·lusions a l’entrevista d’aquest matí, “si vol fer entrevistes, hi té tot el dret, però el lloc on ha de donar les explicacions no és a un estudi de l’avinguda diagonal, sinó al Parlament de Catalunya.” Joan Mena ha insistit en la gravetat de la situació, “el que ha passat és molt greu, la segona autoritat del nostre país, la presidenta del Parlament ha mentit a la ciutadania i a tots els diputats i diputades, això és intolerable.” Així, ha demanat que s’actuï amb transparència, “perquè fins ara no s’ha fet, hem rebut la informació en comptagotes” i que Borràs doni explicacions en seu parlamentària en obert i no a porta tancada, “no permetrem que dissolgui la seva responsabilitat en la Junta de portaveus, la presidenta s’ha d’explicar a l’hemicicle”.


Catalunya en Comú /