Redacció •  Catalunya •  05/11/2020

Les ciutats reflexionen sobre el paper del municipalisme davant la gestió de la Covid-19

Janet Sanz i Lucía Martin participen a l’acte “Municipalize Europe” amb representants de diferents ciutats europees i d’organitzacions socials.

Les ciutats reflexionen sobre el paper del municipalisme davant la gestió de la Covid-19

Demà, dijous 5 de novembre, Janet Sanz, tinenta d’Alcaldia i regidora d’Ecologia i d’Urbanisme, i Lucía Martí, regidora d’Habitatge participaran a les jornades Municipalize Europe, que reuneix a representants polítics de diferents ciutats europees així com a càrrecs de la UE i organitzacions socials, per debatre sobre el paper del municipalisme davant la gestió de la COVID-19.

La pandèmia ha posat en relleu el paper dels governs de proximitat en la garantia de la salut i el benestar de la ciutadania. Així mateix, ha generat dinàmiques de centralització que desaprofiten la capacitat dels municipis de fer arribar els recursos on més es necessiten. De fet, el passat 29 d’octubre Ada Colau conjuntaments amb altres alcaldes i alcaldesses de diversas ciutats europees com París o Milà, van reclamar a les institucions europees la gestió directa de fons europeus.

La jornada “Municipalize Europe” es celebra al llarg de tot el dia i inclou sessions sobre com les ciutats estan combatent la crisi de la COVID-19, la crisi d’habitatge i la crisi climàtica. S’hi analitzarà què haurien de fer les institucions de la UE per a donar suport a aquests esforços i com posar en marxa la col·laboració entre la UE i les ciutats. Aquest acte està organitzat per Barcelona En Comú conjuntament amb Catalunya en Comú, Corporate Europe Observatory, Transnational Institute, i The Greens/EFA.

“Municipalitzem Europa”

Barcelona en Comú ja va portar al Parlament Europeu una bateria de 20 propostes per transformar i municipalitzar Europa, de cara a les eleccions europees que es van celebrar l’any passat. El document “Municipalitzem Europa”, va posar el focus en  temes prioritaris per a les ciutats, com són l’habitatge, l’aigua i l’energia o la radicalitat democràtica.

Informació per als mitjans de comunicació

– Llegeix el programa de les jornades en el següent enllaç: https://barcelonaencomu.cat/ca/post/municipalize-europe

– 11.30-13 h. Panell d’obertura: El paper de les ciutats municipalistes a la crisi de la COVID-19 i la necessitat de finançament de la UE per a les ciutats, amb la participació de Janet Sanz. Per seguir aquest panell, els mitjans de comunicació es poden registrar en el següent enllaç: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_wgRnmmeGTMebgZlXMKI6lA

– 16-17.30 h. Crisi de l’habitatge: ciutats i lluita per a l’accés universal a l’habitatge assequible, amb la participació de Lucia Martín. Per seguir aquest panell, els mitjans de comunicació es poden registrar en el següent enllaç: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Oks_ZnhuQImm4vq2f98RWA


Barcelona en Comú /