Redacció •  Catalunya •  03/04/2023

Mena: “L’objectiu de les properes eleccions no és només el de revalidar el Govern de Coalició, és liderar aquest nou Govern de Coalició”

El portaveu ha afirmat que els privilegis que volen per als seus alcaldes el PSC i Junts poden complicar molt l’estiu als catalans i a les catalanes.

Mena: “L’objectiu de les properes eleccions no és només el de revalidar el Govern de Coalició, és liderar aquest nou Govern de Coalició”

Aquesta matí, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent èmfasi en l’èxit del llançament de la candidatura de Yolanda Díaz ahir a Madrid. “Un acte que va desbordar totes les expectatives i que va assenyalar el camí perquè Yolanda Díaz es converteixi en la primera presidenta del Govern de l’Estat,” ha afirmat amb satisfacció Mena. Ahir, una àmplia delegació dels comuns van ser-hi acompanyant a la que serà la candidata a la presidència de l’Estat per part de l’espai, “perquè creiem que Sumar representa una nova oportunitat per fer possible el nou projecte de país que Yolanda Díaz va començar a dibuixar ahir.” En aquest sentit, Mena ha insistit en el fet que l’àmplia presència dels comuns ahir deixa clar que Catalunya tindrà un paper central en el projecte de Sumar.

El sabadellenc, ha afirmat que Sumar suposa una nova oportunitat per un país més democràtic, un país plurinacional i un país amb drets per a tots i per a totes, “és l’objectiu de les pròximes eleccions no és només el de revalidar el Govern de Coalició, és liderar aquest nou Govern de Coalició anant més enllà del que la correlació de forces ha permès avui.” També ha afegit que ara es va demostrar que l’ambició de Sumar va molt més enllà d’unir a l’esquerra, “l’ambició de Sumar i el de totes les persones que hi donem suport és unir a tota aquella gent que comparteix uns objectius comuns de transformació. En aquest sentit, després d’ahir, només podem constatar una cosa: Sumar és imparable i la candidatura de Yolanda Díaz també.”

Per altra banda, Mena ha lamentat que la Setmana Santa hagi començat sense un acord amb els partits sobre la sequera. “La setmana santa és sempre un moment de més turisme i, per tant, de més despesa d’aigua,” ha introduït i ha afegit que això passa en un context sense que la minoria de Govern hagi acceptat mesures que pels comuns són de sentit comú com la voluntat de reduir els creueristes i la despesa d’aigua que s’hi destina a la meitat. “Venen unes vacances on continuarà havent-hi barra lliure d’aigua per al turisme massiu mentre els nostres agricultors no poden regar els seus camps. És una situació insostenible en el temps i demanem al Govern que entri a raó.” Així, també ha volgut emplaçar a Junts i al PSC a rectificar la posició que van exposar el divendres a la Cimera de l’Aigua sobre el règim sancionador.

“El que vam veure divendres és l’intent de Junts i el PSC de fer passar els seus alcaldes per sobre de les normes que tota la resta de catalans estan complint, i això no és tolerable. Els privilegis que volen per als seus alcaldes el PSC i Junts poden complicar molt l’estiu als catalans i a les catalanes. I sembla mentida que calgui recordar-ho: però ningú, tampoc el senyor Illa, està per sobre de la llei a Catalunya,” ha conclòs.


Catalunya en Comú /