Redacción •  Catalunya •  01/11/2021

La CUP-PR presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos espanyols

  • Els anticapitalistes volen garantir que arribi al Congrés un text alternatiu amb el referèndum, l’amnistia i polítiques de repartiment de la riquesa.

La CUP-PR presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos espanyols

La CUP-PR presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat espanyol pel 2022. La CUP vol garantir, així, que al Congrés dels Diputats hi arribi un text alternatiu que defensi fer efectiu el dret a l’autodeterminació, la llei d’amnistia i polítiques de repartiment de la riquesa.

La formació anticapitalista considera necessari presentar l’esmena al·legant que no té clar quin acabarà sent el paper d’ERC i JuntsxCat respecte als pressupostos. Així ho ha argumentat la diputada Mireia Vehí, que subratlla que «no sabem en quins termes estan negociant amb elements de vital importància pel nostre país», elements com ara la Llei Audiovisual, la Llei d’Interines, la Llei de l’Habitatge o el tràmit amb les pensions.

D’altra banda, els cupaires valoren que els comptes espanyols no responen als objectius de repartiment de la riquesa, polítiques socials profundes i de política democràtica amb Catalunya que permeti el referèndum i formular una Llei d’Amnistia. En aquest sentit, Vehí recorda que el govern de Pedro Sánchez s’ha negat, reiteradament, a tramitar una llei d’amnistia i a plantejar, en cap circumstància, un possible referèndum d’autodeterminació.

Així doncs, després de no asseure’s a parlar dels pressupostos amb el ministre de la presidència, Fèlix Bolaños, ara, els cupaires retornaran els comptes al govern per reiterar que «és impossible arribar a acords amb un govern que sistemàticament nega el dret autodeterminació i que es mostra incapaç de desplegar polítiques d’esquerres». En aquest sentit, Vehí destaca que els pressupostos socials i les polítiques democràtiques són un fre per l’extrema dreta i alerta que «quan l’esquerra no fa la seva feina, abona el camí a l’extrema dreta”.


PGE /