Redacció •  País Valencià •  30/04/2017

Apliquen la Llei Mordassa a un delegat de CGT quan pretenia informar en una escola pública d’Almassora

La Subdelegació de Govern de Castelló ha sancionat a un delegat de CGT amb una multa de més de 600 euros per una visita sindical a funcionàries del col·legi públic Regina Violant d'Almassora.

Apliquen la Llei Mordassa a un delegat de CGT quan pretenia informar en una escola pública d’Almassora

Malgrat que el fets ocorregueren en març del 2016, ha sigut ara, en abril del 2017, quan s’ha comunicat la multa al delegat sindical. El delegat de la Confederació General del Treball, membre de la Junta de Personal de Generalitat, va acudir fins a dues ocasions, el 10 de març de 2016, a l’escola pública Regina Violant, però la directora del centre li va impedir en tot moment la visita i l’accés al tauler sindical del centre. És més, en una clara vulneració del dret fonamental a la Llibertat Sindical, la direcció del centre va cridar a la policia local. Dos agents de la policia local d’Almassora es personaren en el centre, i malgrat les explicacions del delegat sobre l’impediment a exercir les seues funcions sindicals, procediren a identificar-lo. Arran d’aquells fets, i amb un atestat que falta a la veracitat dels fets, la Subdelegació de Govern, en aplicació de la Llei Mordassa ha sancionat al delegat de CGT amb una multa de 661,10 euros.

La Conselleria d’Educació, que dirigeix Vicent Marzà, va ser informada immediatament de l’actitud antisindical de la directora de l’escola pública Regina Violant. CGT entenia que els fets constituïen una clara vulneració de la Llibertat Sindical i vulneraven el dret d’informació de treballadores i treballadors. El sindicat va sol·licitar a la Conselleria que prenguera mesures al respecte. Però, fins ara, la Conselleria d’Educació no ha volgut actuar en aquesta qüestió. La Junta de Personal va mostrar la seua solidaritat amb el sindicalista multat i es va evidenciar que no era la primera vegada que s’impedia l’exercici sindical en eixa escola.

La multa ha estat recurrida i CGT ha sol·licitat una reunió amb el Subdelegat de Govern a Castelló, David Barelles, i altra reunió amb l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, màxima responsable de la policia local en eixe municipi.


CGT /  Ley Mordaza /  represión /