Redacció •  País Valencià •  27/03/2017

Leila Khaled a la Universitat d’Alacant

Evento en San Vicente del Raspeig. Aulario II de la UA. Jueves, 30 de Marzo 2017, 11 horas.

Organiza: BDS Universidad de Alicante.

Leila Khaled a la Universitat d’Alacant

Desde BDS Universitat d’Alacant volem convidar-vos a la xerrada que farà l’activista palestina Leila Khaled, que tindrà lloc a les 11 del dijous 30 de març al saló d’actes de l’aulari II.

L’activista va nàixer a Haifa (Palestina) el 1944, quan Palestina encara estava sota domini britànic i la majoria de la població del país era àrab. El 1948, la seua vida va canviar completament, ja que va tindre lloc la Nakba (la gran catàstrofe per a les palestines). Llavors, com van fer milers de palestines, ella i la seua família es van veure obligades a fugir, i acaben instal·lant-se en un campament de refugiades en el Líban. A la jove edat dels 15 anys, Leila i el seu germà ingressaren en la FMNA (Fundació del Moviment Nacionalista Àrab), organització que acabaria convertint-se en el FPLP (Front Popular per L’alliberament de Palestina). Més tard i després d’una sèrie de durs entrenaments, el 29 d’agost de 1969, Leia Khaled, amb ajuda de Salim Al-Aisawy segrestà un avió de passatgers en Roma (vol nº 840 Els Àngeles – Tel Aviv). Les activistes ordenaren desviar la ruta de l’avió, cap a Damasc, on van alliberar els 116 passatgers i, tot seguit, van volar l’avió.

Més endavant, va ser fotografiada per Eddie Adams amb una AK-47, fotografia que va donar la volta al món, transformant-se en un símbol de lluita i resistència. El 6 de setembre de 1970, Khaled intentà segrestar altre avió, com part d’una sèrie de segrestaments simultanis, però no va tindre èxit: el seu company va ser assassinat per les forces sionistes i ella va ser detinguda pel govern britànic.

En l’actualitat, Leila Khaled es considerada la líder del FPLP a més d’un símbol de lluita, dignitat i resistència. Les seues activitats, com les del FPLP, van posar a l’Estat d’Israel contra les cordes, donant així forces a la població palestina. Per aixó, desde BDS UA us convidem a assistir a una xerrada històrica.

LA LLUITA PALESTINA NO ÉS CAP DELICTE!

JUNTES TOMBEM AL SIONISME!

 


Leila Khaled /