Redacción •  País Valencià •  25/05/2021

Personal de Correos inicia una vaga indefinida

Personal de Correos de la unitat de repartiment nº6 (UR6) de València ha iniciat el dilluns 24 de maig una vaga indefinida a causa de l’augment de la zona de repartiment i la reducció de contractacions que ni tan sols cobreix les baixes, jubilacions o vacances, havent de repartir-se el treball entre la resta.

Personal de Correos inicia una vaga indefinida

El dilluns 24 de maig ha començat una vaga indefinida en la UR6 de Correos a València, que es troba al carrer Rodrigo de Pertegás nº39, després que la setmana pasada, treballadors i treballadores d’aquesta empresa pública decidiren la convocatòria “davant l’increment inassumible de càrrega laboral i els enfrontaments amb els destinataris arran dels retards generats per l’ampliació de la zona de repartiment i la falta de cobertura de baixes, jubilacions i vacances”, tal com expliquen membres del comité de vaga.

José Ramos Medina, secretari general de la secció sindical de CGT en Correos, indica que des de l’organització anarcosindicalista “s’ha estat amb el personal d’aquesta oficina de Correos, se’ls ha donat suport i assessorat per a dur a terme la vaga indefinida”. Medina explica que “Correos, com tantes empreses del sector públic i privat, abusa constantment de la contractació temporal” i informa que en aquest cas es “constaten taxes d’entre un 35-40% de contractació eventual que en èpoques de crisis es redueix a la mínima expressió, duplicant les càrregues de treball, major quantitat d’estrés, major sinistralitat”. Aquesta falta de contractació, afig també el secretari general de CGT en Correos, porta al fet que “el personal que està treballant a través de les borses d’ocupació durant molt de temps, ara esgoten la seua prestació per desocupació i visquen situacions de precarietat”.

Des de CGT informen que la situació es repeteix en diferents punts del país i posa com a exemple la vaga que estan desenvolupant en la UR4 de Sabadell amb més de 45 dies de vaga “per pràcticament els mateixos motius que la UR6 de València”.

L’organització anarcosindicalista dóna suport als objectius del comité de vaga com “l’augment de la contractació, la valoració de les càrregues de treball i el compliment de la llei de protecció de riscos laborals”.

José Ramos Medina, secretario general CGT Correos
José Ramos Medina, secretario general CGT Correos
José Ramos Medina, secretario general CGT Correos

correos /