Redacción •  País Valencià •  07/03/2017

La direcció de l’Institut Ribalta de Castelló impedeix una assemblea informativa i posa en perill la seguretat de l’alumnat

CGT interposarà una denúncia per vulneració del dret fonamental a la vaga i perquè la direcció de l'Institut Ribalta de Castelló ha posat en perill la seguretat de l'estudiantat i el professorat en impedir, amb un cadenat, l'accés de la porta d'entrada i eixida al centre en hores lectives.

La direcció de l’Institut Ribalta de Castelló impedeix una assemblea informativa i posa en perill la seguretat de l’alumnat

El passat 27 de febrer la Plataforma per l’Ensenyament Públic de Castelló va sol·licitar, a la direcció de l’Institut Ribalta, el saló d’actes per a realitzar una assemblea informativa el dilluns 6 de març, amb motiu de la vaga educativa del 9 de març.

Malgrat que la direcció del centre va negar l’ús del saló d’actes, adduint que estaria ocupat, el sindicat ha comprovat que estava lliure, per la qual cosa s’entén que la direcció tractava d’impedir l’assemblea informativa.

Seguint una convocatòria de l’estudiantat, s’ha realitzat en el hall de l’institut l’assemblea prevista, però la direcció del centre ha prohibit el pas a la premsa acreditada i ha aprofitat que l’assemblea estava atenent a la premsa, al carrer, per a tancar la porta d’accés, a les 19.50 hores, en període lectiu, amb un cadenat,  malgrat que les classes a l’institut acaben a les 22.45.

CGT interposarà una denúncia davant la Inspecció de Treball i davant el conseller d’Educació, Vicent Marzà, perquè entén que s’hi ha produït una vulneració al dret de vaga, en impedir-se l’acte informatiu, i també que s’ha posat en perill la seguretat de l’alumnat i el professorat que encara es trobava a les classes, i a més a més s’ha impedit l’accés a les classes a l’alumnat que tractava d’accedir al centre.

Un dispositiu de la policia local de Castelló ha pogut comprovar que l’accés de l’institut estava tancat amb un cadenat.


CGT /