Redacció •  Catalunya •  31/12/2019

Asens: “Està a les nostres mans que el 2020 tinguem el govern més progressista de la història de la democràcia espanyola”

Colau i Albiach afirmen que quan els comuns són decisius torna la política útil i al servei de la gent.

Asens: “Està a les nostres mans que el 2020 tinguem el govern més progressista de la història de la democràcia espanyola”

“Avui és un dia important per tot l’Estat i també per Catalunya. Un dia d’esperança per totes aquelles persones progressistes que van anar a votar desbloqueig, diàleg i solucions” ha començat Jaume Asens en la seva intervenció. “Avui estem més a prop que l’any 2020 sigui l’any del diàleg, de l’entesa i de l’acord. Conceptes que malgrat haurien de ser habituals en política, porten massa temps aparcades de l’acció política.” També ha volgut reconèixer l’esperit constructiu principalment d’Unidas Podemos -i en especial d’En Comú Podem- i el Partit Socialista. “Crec que hem après la lliçó del passat, i hem treballat amb el rigor i la discreció necessàries perquè aquest acord arribi a bon port.” A més, ha volgut valorar positivament alguns aspectes de l’acord com la derogació de la llei mordassa, la regulació del preu del lloguer, la Llei de transició ecològica, la Llei Anticorrupció o la derogació de la reforma laboral, reivindicacions de la gent progressista d’aquest país.

“Mesures com aquestes apunten en la bona direcció del que ha de ser, esperem, el futur govern de l’Estat. Un govern que deixarà de ser fort amb els dèbils i dèbil amb els forts.” ha afegit. També s’ha mostrat satisfet amb el rol d’ERC “Estic convençut que la immensa majoria de punts que s’esbossen en el document són satisfactoris per les forces progressistes, com ara ERC, a qui vull agrair també l’esforç per arribar a un acord atès el moment d’extrema dificultat que viuen els seus principals dirigents.”“Objectivament és bo per tots però especialment per Catalunya” ha començat la Presidenta de Catalunya d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach. S’ha mostrat satisfeta de poder continuar amb la mateixa línia de treball de la passada setmana al Parlament de Catalunya amb l’acord de reforma fiscal: “Estic contenta de poder continuar donant bones notícies després de l’acord per a una reforma fiscal progressista amb el Govern de la Generalitat. Tornem a demostrar que quan els comuns som decisius torna la política útil.”

Albiach també ha afirmat “Resoldre el conflicte territorial des de la via del diàleg i el reconeixement mutu és necessari. Blindar el crit de el 8 de març amb polítiques públiques que garanteixin la seguretat i la llibertat de totes les dones i seguir la llei contra les violències masclistes que es va aprovar al Parlament de Catalunya on reconeix que només sí és si.”

Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona, també ha celebrat l’acord. “Ens hem de felicitar totes les persones que hem fet possible aquest acord. Fa un any i mig que diem que calen acords d’esquerres i governs progressistes. Avui hem de felicitar els equips negociadors que han fet possible l’acord. Hem obert camí malgrat el context.” També ha destacat l’exemple de Barcelona en alguns dels acords aconseguits com el dentista municipal, la gestió pública de l’aigua o la lluita contra les cases d’apostes. “És un orgull que l’Ajuntament de Barcelona hagi estat font d’inspiració, que polítiques valentes prenguin dimensions estructurals i puguin deixar empremta” ha conclòs.

Finalment, ha volgut destacar la regulació dels lloguers i revertir l’especulació com una de les principals exigències des de l’espai i cavall de batalla de l’Ajuntament des dels últims 5 anys així com des dels moviments socials; “portem molts anys parlant i treballant aquest tema així que per nosaltres és un immens orgull haver participat en la seva redacció. Ens assegurarem que és compleixi i tenir-lo com una prioritat”.


coalición de gobierno /  investidura /  PSOE /  Unidas Podemos /