Redacció •  Catalunya •  29/08/2019

CatECP insta al Govern a crear una bossa d’hores estructurals al cos de Mossos d’Esquadra

El grup registra una proposta de resolució per reduir l’impacte que està generant la manca d’efectius

CatECP insta al Govern a crear una bossa d’hores estructurals al cos de Mossos d’Esquadra

Catalunya En Comú Podem ha instat al Govern a crear una bossa anual d’hores estructurals per al cos de Mossos d’Esquadra que serveixi per reduir l’impacte que està generant la manca d’efectius. Aquest dèficit està provocant que el sistema de seguretat pública de Catalunya, i per tant el servei que rep la ciutadania, es vegi greument afectat a causa de l’increment del nombre de robatoris, estafes, delictes d’odi, agressions sexuals i homicidis.

Per tot això, CatECP considera que és urgent adoptar mesures com les que, en l’àmbit Intern del Departament d’Interior, han proposat les organitzacions sindicals del cos de Mossos d’Esquadra referents a “la creació d’una bossa d’hores estructurals per a totes aquelles unitats que pateixen aquestes greus conseqüències de la manca d’efectius”, explica el diputat Marc Parés.

La proposta de resolució que ha registrat el grup també proposa actualitzar el preu de l’hora extraordinària, que avui dia és inferior al de l’hora ordinària, i fixar en 840.000 hores extraordinàries el mínim d’aquesta nova bossa.

Parés afegeix que caldria “renovar anualment i de manera automàtica aquesta bossa d’hores estructurals mentre la problemàtica de manca d’efectius no quedi solucionada”.


Catalunya en Comú-Podem /  Mossos d'Esquadra /