Redacció •  Catalunya •  27/10/2017

Enfront el fracàs de la política, construïm aliances socials més amplies

Barcelona En Comú condemna l'aplicació de l'article 155 impulsat pel govern de Mariano Rajoy i rebutja la declaració de la DUI d'avui al Parlament de Catalunya.

Enfront el fracàs de la política, construïm aliances socials més amplies

Comunicat

Una vegada més, es demostra que s’han imposat els interessos partidistes per sobre de la defensa de les institucions. Avui, al Parlament de Catalunya i al Senat s’han dinamitat tots els ponts pel diàleg i s’han comès dues irresponsabilitats.

Des de Barcelona En Comú condemnem l’aplicació de l’article 155 com a mostra del fracàs polític que ha obert la porta al pitjor escenari a Catalunya. L’aplicació del 155 significarà la suspensió del nostre autogovern i les nostres institucions, un article que pretén arrabassar-nos les institucions catalanes, fer una regressió de drets i llibertats que acabaran afectant a tot l’Estat i que no resoldrà res.

A més, també ens mostrem contraris a la declaració de la DUI, donat que no compta ni amb la legitimitat democràtica ni amb la majoria parlamentària suficient per dur-la a terme. Des de Barcelona En Comú considerem una irresponsabilitat prendre una decisió unilateral, sense comptar amb més de la meitat de la població catalana, la qual ens porta al trencament de la cohesió social. És un greu error que es plantegi la DUI com a resposta a l’article 155. Ara mateix allò que necessitem és un front d’àmplies majories socials i polítiques per evitar les conseqüències del 155 i defensar les institucions catalanes.

Així mateix, reclamen que es pari la repressió i la judicialització, i demanem la llibertat dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Creiem que contra la brutalitat del 155 tindrem la força del 80% dels catalans que reivindiquem el dret a decidir. Per això, calen aliances més àmplies, també amb els nostres pobles germans, i treballar per aconseguir impedir l’aplicació del 155 i per sortir de la situació actual.


Barcelona en Comú /  independencia de Catalunya /