Redacció •  Catalunya •  27/09/2017

Julian Assange a Universitats per la República: “El control de les xarxes del govern espanyol es podria comparar amb la Xina”

La plataforma unitària d’Universitats per la República ha organitzat aquesta tarda a l’edifici ocupat de l’Universitat de Barcelona una videoconferència amb el fundador i editor de Wikileaks, Julian Assange.

Julian Assange a Universitats per la República: “El control de les xarxes del govern espanyol es podria comparar amb la Xina”

Aina Delgado, una de les portaveus d’Universitats per la República, ha destacat la coherència d’Assange, ja que ha denunciat les vulneracions dels drets humans a Catalunya per part de l’Estat espanyol. “Després de l’atemptat a Barcelona, Assange va ser dels primers en fer caure la careta a alguns mitjans de comunicació i va evidenciar que les clavegueres de l’Estat van molt més enllà”, ha dit Delgado fent referència a les notes de la CIA.

Durant la conferència, centrada en cyberseguretat, Julian Assange ha volgut deixar clar que cal anar en compte amb les comunicacions i que sovint no només està en risc l’emissor sinó també d’aquells que reben la informació. Assange ha volgut deixar clar que “qualsevol xarxa és insegura en la mesura que tothom utilitzi la mateixa”. Pel que fa el paper de l’Estat espanyol, Assange ha afirmat que cal estar preparats en cas que l’Estat espanyol tallés la connexió a Internet i ha afegit que “El control de les xarxes del govern espanyol cap a la població catalana es podria comparar amb els països de l’est o la mateixa Xina”. Assange ha conclòs afirmant que considera que “el procés català un procés democràtic i pacífic”.

Finalment els assistents a la videoconferència han pogut adreçar les preguntes que han volgut a Assange i amb l’etiqueta #AskAssange a través de Twitter.

Per últim Aina Delgado ha conclòs l’acte recordant les properes mobilitzacions d’Universitats per la República:

–       Dimecres 27 a les 17.00 h a Plaça Universitat Concert de Brams i gran acte polític a partir les 19.00 h amb Oriol Junqueras, Jordi Turull, Mireia Boya, Lluís Llach, Jordi Cuixart, Dolors Sabater i Eulàlia Subirà. Per a cloure l’acte hi haurà l’actuació del cantautor Cesk Freixas.

–       Dijous 28 a les 12.00 h concentració a la plaça Universitat.

–       Dijous 28 i divendres 29 vaga estudiantil universitària.


Julián Assange /  referéndum Catalunya /