Redacción •  Catalunya •  27/07/2016

La CNT de Sabadell exigeix l’arxivament total del cas dels “Títeres desde Abajo”.

El sindicat alerta que tot i que l’acusació d’apologia del terrorisme ha estat retirada de forma parcial, la fiscalia manté la imputació d’incitació a l’ odi.

La CNT de Sabadell exigeix l’arxivament total del cas dels “Títeres desde Abajo”.

 Una setmana després de la visita dels titiriteros a Sabadell, el Sindicat CNT comença una campanya informativa i de conscienciació per tal d’aconseguir la retirada de l’acusació d’incitació a l’odi que encara recau sobre els integrants de la companyia de titellaires.

 Aquesta acusació es basa en uns personatges inventats a l’obra de “La Bruja i Don Cristobal” on Don Cristobal és un ésser maligne i àvar que adopta diferents formes i la Bruixa és una dona que defensa la seva llibertat davant dels abusos de Don Cristobal.

 El Sindicat sosté que, tot i que s’ arxivi totalment la causa, la llibertat d’expressió ja ha estat vulnerada al detenir al carrer, tancar a la presó i imputar a dos titellaires per representar una funció de teatre.

 La CNT va celebrar una jornada solidària el passat 9 de juliol, on es van recaptar prop de 500 € en solidaritat amb els conflictes de Pandora i dels Titiriteros.

 El Sindicat també fa una crida a la ciutadania a donar el seu suport a aquest cas i d’altres en els quals, els abusos per part del poder tenen com a única finalitat atemorir o estigmatitzar moviments socials que no combreguen amb allò establert.


Ley Mordaza /  represión /  Títeres desde abajo /