Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania •  Catalunya •  27/01/2017

Comunicat sobre la nova proposta del Govern de la Generalitat sobre la Renda Garantida de Ciutadania

Comunicat sobre la nova proposta del Govern de la Generalitat sobre la Renda Garantida de Ciutadania i la necessitat de nous avenços per a aconseguir un acord satisfactori.

Dilluns passat 23 de gener es va reunir la Consellería de Treball, assumptes socials i famílies de la Generalitat de Catalunya amb els representants de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania Srs. Sixto Gargante i Diosdado Toledano, als que va lliurar el redactat d’una nova proposta.

La Comissió Promotora després d’avaluar la nova proposta de la Consellería i reconèixer els significatius avenços en el seu contingut, però també les importants insuficiències i aspectes que necessiten aclariment i modificació, acorda presentar una nova proposta a la Consellería de Treball, assumptes socials i famílies a la propera reunió prevista per al dilluns 30 de gener, amb l’objectiu de buscar un acord global en matèries de transitorietat, quanties de les prestacions econòmiques, nombre de persones beneficiàries en la unitat familiar i de convivència, modulació de les característiques de la Renda Complementària d’inserció social i laboral, complementarietat amb les rendes del treball a temps parcial, implementació a totes les persones beneficiàries des 2017 i garantia del dret subjectiu que estableix la llei en el seu finançament.

La Comissió Promotora expressa la seva voluntat d’arribar a un acord satisfactori, i espera del govern de la Generalitat la generositat i amplitud de mires per fer realitat, després de tants retards, el dret a la Renda Garantida de Ciutadania.

Barcelona, 26 de gener 2016

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 


Catalunya /