Redacción •  Catalunya •  26/11/2018

Barcelona en Comú activa el procés per a la confecció i elecció de la candidatura electoral de 2019

El procés comença avui i acabarà al mes de març amb una votació i presentació pública de la llista.

Barcelona en Comú activa el procés per a la confecció i elecció de la candidatura electoral de 2019

Barcelona, 26.11.2018

Avui Barcelona En Comú engega el procés per a la confecció i elecció de la candidatura que concorrerà a les eleccions municipals de 2019, el qual finalitzarà al mes de març. Aquest procés representa un salt qualitatiu respecte al del 2015 en termes de confluència, feminització de la política i radicalitat democràtica.

“El procés es basa en l’escolta activa i la recerca de consens mitjançant el diàleg obert amb els activistes de Barcelona en Comú. D’aquesta manera fugim de les dinàmiques competitives que generen guanyadors i perdedors i posem al centre les cures i la intel·ligència col·lectiva”, ha manifestat Enric Bárcena, portaveu de l’organització.

Procés confluent

Barcelona En Comú fa una valoració positiva del procés de confecció de la llista electoral de fa quatre anys, el qual ens va permetre guanyar les eleccions i començar a transformar la ciutat. “Tenim un grup municipal cohesionat i hem construït una organització forta a la qual l’equip de govern rendeix comptes i implica en totes les decisions polítiques importants” ha declarat Bárcena.

El nou procés busca consolidar aquell èxit, tot i fent passos endavant en la confluència. En aquest sentit, el reglament per a les municipals del 2019 supera les organitzacions constituents amb avals dels espais de participació de Barcelona En Comú (en lloc dels actors de la confluència, com es va fer al 2015).

Procés participatiu

Aquest nou reglament electoral es va elaborar en base a un debat obert a tots els activistes de Barcelona en Comú el passat 9 de juny, i dos debats a la Coordinadora General (18 i 25 de juny) i es va aprovar en el plenari del 7 de juliol.

En aquest procés, les persones inscrites com a candidates a caps de llista hauran d’assistir a diverses reunions amb activistes de Barcelona en Comú on explicaran els projectes que volen plantejar i recolliran les propostes de criteris i perfils de candidats i candidates que podrien formar part dels seus equips.

Votació final

Al març es publicaran les candidatures definitives, formades pels aspirants a cap de llista i equips d’entre 5 i 30 persones.

Tant si es presenta només una llista com si se’n presenten més, la decisió final la prendran les persones inscrites al registre del Comú mitjançant una votació amb urna.

Calendari

  • 26/11/2018: Convocatòria del procés electoral.
  • 05/12/2018: Publicació de les candidatures a cap llista a la web de Barcelona en Comú.
  • Desembre-febrer: trobades amb caps de llista i activistes de Barcelona En Comú.
  • Març: Votació i presentació pública de la llista.

Més info: https://barcelonaencomu.cat/ca/convocatoria-municipals-2019

 


Barcelona en Comú /