Redacció •  Catalunya •  25/03/2019

Ada Colau proposa invertir 30 milions d’euros per a revitalitzar el comerç de barri

Amb aquesta proposta es podran comprar i rehabilitar un mínim de 150 locals buits que, posteriorment, es llogaran a preus assequibles.

Ada Colau proposa invertir 30 milions d’euros per a revitalitzar el comerç de barri

Barcelona, 25.03.2019.

Ada Colau ha anunciat avui una inversió de 30 milions d’euros durant el proper mandat amb l’objectiu de consolidar un parc públic de baixos comercials a diversos barris de Barcelona on l’activitat del sector s’ha vist reduïda. Aquesta mesura d’impuls del comerç és l’eix principal del pla Barris Dinàmics, una proposta de Barcelona en Comú que Colau ha presentat en el marc de l’Esmorzar amb el Comerç de Barcelona, una trobada organitzada per La Vanguardia, Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç. Amb aquesta proposta l’Ajuntament de Barcelona adquirirà, i rehabilitarà, un mínim de 150 locals buïts que, posteriorment, es llogaran a preus assequibles.

La mesura pretén garantir un comerç de proximitat diversificat a tots els barris un cop s’ha detectat que, al conjunt de la ciutat, un 23% dels baixos dedicats a aquesta activitat estan desocupats, xifra que arriba al 30% en alguns districtes. La iniciativa  s’inspira en l’experiència parisina Vital’Quartier i representa un pas endavant respecte el pla Baixos de de Protecció Oficial dut a terme Ciutat Vella.

Rècord en finançament de mercats

El pla Barris Dinàmics avança en el compromís de Barcelona en Comú amb un sector econòmic estratègic per la ciutat i que ja s’ha materialitzat al llarg del mandat amb un rècord de finançament en projectes com ara la rehabilitació de mercats municipals, o la protecció del petit comerç a través de la redacció de diversos plans d’usos per ordenar aquesta activitat en el territori. En aquest context, es crearà una una Oficina Tècnica de Barris Dinàmics que s’encarregarà de gestionar la mesura i, alhora, fer un seguiment als barris per detectar processos de desertització comercial.

El comerç, amb un 22% de l’ocupació i prop del 15% de la riquesa de Barcelona, és un sector estratègic pel creixement de la ciutat, que manté la seva capitalitat i lideratge econòmics. Ho posen de manifest la bona salut financera segons les darreres qualificacions de les agències de rating, el lideratge en congressos, el fet de ser la primera ciutat europea en estratègia i captació d’inversió estrangera i el creixement sostingut del turisme.

 


Ada Colau /  Barcelona en Comú /