Redacció •  Catalunya •  22/12/2017

Xavier Domènech: “No és una bona notícia que els guanyadors hagin estat Arrimadas i Puigdemont, que representen el bucle i les polítiques antisocials”

El diputat electe de Catalunya en Comú – Podem reclama una “reflexió” sobre “el retrocés del catalanisme progressista” i assenyala que “el gran derrotat ha estat M. Rajoy”.

Xavier Domènech: “No és una bona notícia que els guanyadors hagin estat Arrimadas i Puigdemont, que representen el bucle i les polítiques antisocials”

El cap de llista de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha sostingut avui que “no és una bona notícia” que els guanyadors de les eleccions hagin estat Inés Arrimadas i Carles Puigdemont, perquè “són les forces que representen el bucle i que malgrat es presenten com a dos blocs irreconciliables han votat conjuntament polítiques antisocials al Parlament”. Domènech ha reclamat una “reflexió” sobre “el retrocés de les forces del catalanisme progressista” i ha assenyalat que “el gran derrotat ha estat M. Rajoy”.


“La situació d’excepcionalitat de Catalunya segueix plenament oberta. S’imposa la necessitat de superar el 155, recuperar plenament l’autogovern i caminar cap a una situació de normalitat democràtica”, ha afirmat el diputat electe. En aquest sentit, ha insistit en què “el gran derrotat és Rajoy i el govern del PP”, que han rebut una “gran resposta contrària” a la seva “falta de proposta” i les polítiques “repressives” que ha practicat en relació a Catalunya”.

Domènech ha instat a “una reflexió sobre els camins que han alimentat els blocs i les vies que ens fan més dèbils com a país”, perquè “les grans perjudicades són les forces centrals per reconstruir la unitat del propi país”. “Per aquest camí cada cop veurem més dreta i un país més dividit”, ha alertat, i ha posat com a exemple el creixement de Ciutadans, “una candidatura marcadament neoliberal i clarament anticatalanista”.

“No eren els resultats que esperàvem i volíem, però avui més que ahir ens confirmem en la necessitat de seguir construint un projecte que aposti per la no confrontació”, ha sostingut. “El futur del país passa per la construcció des de la transversalitat i els drets socials”, ha defensat, i ha conclòs: “En la reconstrucció dels grans projectes de canvi i progressistes som la força que segur que no ens subordinarem a cap de les dretes”.


Catalunya en Comú-Podem /  elecciones 21-D /  Xavier Domènech /