Dolors Pena •  Redacció •  Catalunya •  16/09/2016

Barcelona acomiada la flotilla de Dones Rumb a Gaza amb una gran mostra de solidaritat

 Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, juntament amb representants de diversos partits polítics i organitzacions socials van asistir al comiat de la flotilla.  Marinah d’Ojos de Brujo, Amparo Sánchez i les Kol·lontai van posar la nota musical al comiat dels velers, que va estar presentat per la periodista Olga Rodríguez. Centenars de persones es van acostar al port de Barcelona per acomiadar la flotilla de Dones Rumb a Gaza i mostrar la seva solidaritat

Barcelona acomiada la flotilla de Dones Rumb a Gaza amb una gran mostra de solidaritat

Els velers Amal (Esperança) i Zaytun (Oliva) es van acomiadar ahir de les persones que les van acompanyar durant 3 dies al port de Barcelona per portar la veu de les dones de tot el planeta en solidaritat amb les dones palestines, que són bastió de resistència i lluita contra l’ocupació i el bloqueig israelians. Una gran multitud es va acostar al port de Barcelona en mostra de suport i solidaritat en el moment de la sortida, que va ser ahir a  les 7 de la tarda. La sortida dels velers va estar el punt de partida de la flotilla de Dones Rumb a Gaza, una iniciativa de la Flotilla de la Llibertat que per sisena vegada navegarà rumb a Gaza per denunciar i trencar l’il·legal i inhumà bloqueig israelià a la franja de Gaza. En aquesta ocasió la tripulació i el passatge està íntegrament format per dones per posar en valor el paper de les dones en la societat palestina i en la lluita contra l’ocupació i el bloqueig.

Durant l’acte de comiat Teresa Aranguren, portaveu de Rumb a Gaza, va destacar la importància de donar suport a la població palestina i en especial a les dones: «Les dones de Palestina són lelement clau de la resistència palestina. Són elles les que mantenen el dia a dia de la resistència, el seguir sent humans«. Per a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, «a la solidaritat amb la causa palestina i amb la franja de Gaza Barcelona una llarguíssima tradició que fa sentirnos orgulloses i obligades a fer el màxim esforç«. Va assegurar a més que «Barcelona vol ser una ciutat realment compromesa amb els drets humans«.

Altres col·lectius també van mostrar públicament el seu suport a la flotilla de Dones Rumb a Gaza. Per això van participar en l’acte representants de la Comunitat Palestina de Catalunya, Dones x dones, Stop Mare Mortum, Lesbicas creando, BDS Galiza i BDS Catalunya, Brigades Feministes a Palestina, Servei Civil Internacional, CIEMEN, SUDS, Consell de la Joventut de Barcelona… A més, diferents polítiques catalanes també van participar de l’acte de comiat. Entre elles hi havia l’alcaldessa de Badalona, ​​Dolors Sabater, i representants de Barcelona en Comú, En comú Podem, ICV, Podem, CUP, ERC, EUiA, PSC, BNG i Junts pel Sí.

La nota musical la van posar el grup Somsò Batucada, Marinah, dOjos de Brujo, Amparo Sánchez i Les Kollontai (Montse Castellà, Sílvia Comes i Ivette Nadal). A l’escenari, l’il·lustradora Iris Serrano va pintar un quadre que fa el viatge amb el veler Amal.

Des de Barcelona han sortit 22 passatgeres. Entre elles es troben Rosana Pastor, diputada de les Corts Espanyoles per Podem, actriu i directora de cinema i teatre; Jaldía Abubakra, activista espanyola nascuda a Gaza, filla de refugiats de la Nakba, Zohar Chamberlain, una de les coordinadores de Dones Rumb a Gaza; Paulina de los Reyes, presidenta de l’Associació Sueca d’Estudis de Gènere; Norsham Abu Bakar, Gerent de Serveis de Suport a l’Hospital Especialitzat d’An-Nur i membre de l’organització Rose2Rose, Malin Björk, membre del Parlament Europeu pel Partit de l’esquerra sueca; Lisa Fithian, activista pel canvi social no violent; Kit Kittredge, activista per la pau compromesa amb la Campanya de Conscienciació amb el Mig Orient de Seattle, la Fundació Rachel Corrie, CodePink i Veterans per la Pau entre altres; Fauziah Hassan, metge australiana, vicepresidenta de Aqsa Syarif i assessora de Rose2Rose.

Aquesta acció és una iniciativa de la Flotilla de la Llibertat, que navega rumb a Gaza des de Barcelona -amb tripulació i passatge femení- per denunciar i trencar l’il·legal i inhumà bloqueig israelià a la franja de Gaza.


Ada Colau /  Barcelona /  Gaza /  Mujeres Rumbo a Gaza /  Palestina /  Rumbo a Gaza /