Redacció •  Catalunya •  14/10/2019

Jaume Asens i Aïda Llauradó visiten els veïns i veïnes del carrer Indústria afectats per una pujada del 82% del lloguer

Aquest cap de setmana Jaume Asens, líder dels comuns al Congrés dels Diputats, ha aprofitat per venir al barri del Progrés de Badalona, per denunciar les pràctiques abusives del fons voltor Lazora, que ha pujat de 1000 euros a 1800 euros de mitjana el lloguer.

Jaume Asens i Aïda Llauradó visiten els veïns i veïnes del carrer Indústria afectats per una pujada del 82% del lloguer

Jaume Asens es va reunir amb la comunitat de veïns i veïnes, on el veïnat va manifestar que els fons voltors com Lazora són societats opaques, sense cap seu o interlocutor. Aquestes actuacions especuladores estan emparades dins de la legislació vigent, el diputat va demanar una modificació de l’actual Llei d’Arrenaments Urbans (LAU) i una urgent regulació dels preus del lloguer. Aquestes pràctiques abusives són possibles gràcies a una nul·la regulació. Tal com exigia la diputada Aina Vidal, cal una regulació del mercat del lloguer que garanteixi el dret a l’habitatge digne recollit a l’article 47 de la Constitució Espanyola. En aquesta mateixa línia, Aïda Llauradó, va apuntar que aquesta regulació es va pactar per part d’Unidas Podemos amb el PSOE i els de Pedro Sánchez no ho han tirat endavant.

De fet a Badalona estan augmentant els preus del lloguer a tota la ciutat, en aquest sentit Aïda Llaurado ha dit davant dels mitjans de comunicació que “si augmenten els preus en el carrer Indústria de Badalona, augmenta el preu a tota la ciutat. Farem tota la pressió política i institucional, tot el possible per guanyar el pols al fons voltor”.


Badalona En Comú /  Jaume Asens /