Redacción •  Catalunya •  14/07/2020

Barcelona en Comú presenta una proposició perquè el Congrés acabi amb els privilegis de la Monarquia

La proposició, amb contingut de declaració institucional, demana que s’investiguin els presumptes fets delictius vinculats al rei emèrit.

Barcelona en Comú presenta una proposició perquè el Congrés acabi amb els privilegis de la Monarquia

14/07/2020. Barcelona en Comú presenta demà dimecres a la Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona una proposició amb contingut de declaració institucional que insta al Congrés dels Diputats i Diputades a revisar els privilegis de la Monarquia i garantir la investigació judicial de presumptes fets delictius vinculats al rei emèrit perquè no quedin impunes.

Aquesta proposició es presenta després de conèixer una sèrie d’informacions relacionades amb trames de corrupció i d’enriquiment il·lícit ocorregudes tant mentre Joan Carles I era Cap d’Estat com des que ostenta l’actual condició de rei emèrit. La investigació iniciada durant les darreres setmanes per la Fiscalia del Tribunal Suprem sobre denúncies per suposades comissions abonades per l’Aràbia Saudita pel contracte de l’AVE a La Meca i el seu ingrés a comptes atribuïdes a Joan Carles I, se centra  exclusivament al període posterior a l’abdicació d’aquest. Per això, amb aquesta proposició es demana que s’investiguin també les activitats no vinculades a la seva activitat mentre Joan Carles I era rei.

“Aquestes informacions conegudes són pertorbadores, rellevants i greus, i ho són especialment en un context de crisi social i econòmica com l’actual, on milers de famílies estan lluitant per arribar a final de mes”, ha manifestat Marc Serra, regidor de Barcelona en Comú, que demà s’encarregarà de presentar la proposició a la Comissió de Presidència. 

Aquesta moció també respon a la proposta d’acció coordinada amb els ajuntaments que va presentar Catalunya en Comú el passat 22 de juny, per reclamar una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats i Diputades. Una resposta que se suma al recurs presentat contra la decisió de la Mesa del Congrés de vetar aquesta comissió on es demanava investigar al rei emèrit Joan Carles.


Barcelona en Comú /  corrupción /  Felipe VI /  Juan Carlos de Borbón /