Redacción •  Catalunya •  11/12/2017

El moviment de solidaritat amb Palestina es concentra avui a les 19h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per condemnar la decisió de Donald Trump del passat dia 6 de desembre de traslladar l’ambaixada dels EEUU a Jerusalem

11 de desembre de 2017 - El moviment de solidaritat amb Palestina condemnem i rebutgem la decisió de Donald Trump del passat dia 6 de desembre de reconèixer unilateralment Jerusalem com a capital d'Israel i traslladar allà l'ambaixada dels EUA.

El moviment de solidaritat amb Palestina es concentra avui a les 19h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per condemnar la decisió de Donald Trump del passat dia 6 de desembre de traslladar l’ambaixada dels EEUU a Jerusalem
Per totes és sabut que els Estats Units mai ha sigut un actor neutral davant l’ocupació de Palestina i aquesta declaració representa un brutal intent de legitimar un estat colonialista i d’apartheid així com de transgredir i violar directament el Dret Internacional i diverses resolucions de les Nacions Unides. 
 
La declaració de Trump, que tampoc modifica l’actual situació d’ocupació de la ciutat palestina, és una provocació i vulnera els interessos legítims del poble palestí i de totes les comunitats àrabs i musulmanes. Rebutgem la islamofòbia i racisme del president nord-americà que pretén seguir endavant amb la neteja ètnica de l’anomenat Estat d’Israel. 
 
Aquestes declaracions es produeixen en el mateix any en què es compleixen 100 anys de la declaració Balfour i avui dia, el poble palestí segueix patint la confiscació de terres, la destrucció de cases, la privació d’aigua, l’expansió de colònies il·legals i l’empresonament de milers de persones. Palestina fa 69 anys que viu sota ocupació militar sota la complicitat de la comunitat internacional. 
 

El moviment de solidaritat amb Palestina anima a totes les catalanes i catalans a seguir la crida de la societat civil palestina que demana Boicot, Desinversions i Sancions contra Israel i demana tant al Govern de Catalunya com a tots els partits polítics i als països de la Unió Europea que prenguin mesures series davant la gravetat de la situació i que rebutgin la decisió del president Trump. Així mateix, exigeix que les ambaixades i consolats d’Israel i EUA de la ciutat de Barcelona siguin expulsades.


Donald Trump /  Israel /  Jerusalem /  Palestina /