Redacció •  Catalunya •  09/06/2018

Neix el grup de joves de Barcelona En Comú per lluitar col•lectivament per una ciutat sense lobbies

A partir de les 20 h al parc del Clot, se celebrarà un concert per presentar aquest espai que comença a fer els primers passos.

Neix el grup de joves de Barcelona En Comú per lluitar col•lectivament per una ciutat sense lobbies

L’espai jove de Barcelona En Comú comença a treballar i fer els seus primers passos. És un espai encara en construcció que s’està creant de manera col·lectiva amb l’objectiu d’articular processos de reflexió i debat polític, activisme i socialització entre el jovent. Així mateix aquest grup vol donar resposta a la necessitat de flexibilitzar les formes de participació jove en el si de Barcelona en Comú. Un dels reptes principals que s’identifiquen és la lluita per una ciutat sense lobbies: «Hem decidit que tota aquesta lluita la farem, col·lectivament, des de la nostra ciutat, des dels nostres barris», diuen des de l’espai de joves.

Per això, la primera acció que han organitzat és un concert per visibilitzar la lluita contra els lobbies que condicionen les vides de les persones en matèria d’habitatge, amb els fons voltors i les empreses com Airbnb que expulsen les veïnes dels barris. Altres lluites que volen reivindicar són el patriarcat, que ens obliga a anar insegures per l’espai públic, que és de totes, o la precarització laboral: «Encara que diguin que hi ha recuperació econòmica de la crisi, tenim un 27% de pobresa juvenil», han manifestat. El grup de joves també vol destacar que lluitaran contra el racisme que mata i tanca a la població migrant, perquè, tal i com diuen, “cal que tothom accepti i valori que vivim en una ciutat diversa”.

Sota el títol Bcn Vs Lobbies, el concert de demà, dissabte 9 de juny, se celebra a partir de les 20 h al Parc del Clot. Hi tocaran els grups musicals Taki Sounds, Strombers, Che Sudaka, PD Antifaç de Gala i DJ Caspa. A més, a l’espai del concert es podrà trobar un punt de merchandising i un punt lila, un espai segur d’assessorament i atenció a persones que pateixin agressions sexistes; i els activistes més joves donaran informació sobre com participar a l’espai jove de BComú.


Barcelona en Comú /