CatECP •  Redacció •  Catalunya • 08/08/2018

En Comú Podem denuncia que no es pot fer servir el català per demanar cita prèvia per la campanya de la renda i demana al Govern que en garanteixi el seu ús

Josep Vendrell pregunta al l’executiu per què el concurs es va adjudicar per la via d’urgència i sense publicitat, i censura que l’empresa Konecta incompleix la llei en no subrogar 100 treballadors de l’antiga prestadora del servei.

En Comú Podem denuncia que no es pot fer servir el català per demanar cita prèvia per la campanya de la renda i demana al Govern que en garanteixi el seu ús

El diputat d’En Comú Podem Josep Vendrell ha registrat al Congrés una bateria de preguntes escrites al Govern de l’Estat per tal que restablir de manera urgent el servei de cita prèvia de l’Agència Tributària en tots els idiomes oficials de l’Estat, entre ells el català. La mesura parlamentària es realitza després de constatar que aquest servei no até trucades en català i gallec, com venia sent habitual fins ara.

El passat 4 de juliol el contacte d’aquest servei es va adjudicar a l’empresa Konecta BTO, per un import de 3.682.000€. Un contracte adjudicat el passat mes d’abril per la via d’urgència i mitjançant un procediment negociat sense publicitat, un fet pel qual el diputat també ha demanat explicacions. En el plec de condicions del contracta s’especificava que l’atenció telèfonica havia d’oferir-se també en la llengua cooficial corresponent: “les trucades provinents de Catalunya, la Comunitat Valenciana, Galícia i Illes Balears hauran d’atendre’s, a voluntat del contribuent, en castellà o en la llengua cooficial pròpia de cada Comunitat Autònoma”. El diputat denuncia que actualment “s’estaria incomplint la pròpia política lingüística de l’Agència Tributària”.

És per això que Vendrell pregunta a l’Executiu de Pedro Sánchez “quines mesures prendrà” per a “garantir els drets lingüístics dels contribuents de les comunitats amb llengües cooficials”; en “quina data es restablirà el servei”, i quines mesures es prendran contra l’empresa Konecta “per incompliment de les clàusules del contracte”.

Incompliment de la llei per la no subrogació de 100 contractes

A més de la no prestació del servei en català, Josep Vendrell també ha registrat preguntes en relació a la política laboral de l’empresa Konecta, i en concret per la seva negativa de subrogar els contractes de 100 treballadores i treballadores provinents de l’anterior empresa prestadora del servei, Sifu, i que formen part d’un centre especial d’ocupació amb discapacitat reconeguda. L’empresa Konecta, segons Vendrell, estaria incomplint la nova llei de contractes del sector públic, que protegeix especialment aquest tipus de llocs de treball, i que obliga a la subrogació de totes les persones amb discapacitat que vinguessin desenvolupant la seva activitat en l’execució del contracte. El diputat pregunta al Govern quines mesures prendrà per a garantir els 100 llocs de feina, i en quin termini es pensen reincorporar.


campanya de la renda /  CatECP /  En Comú Podem /  Redacció /