Redacción •  Catalunya • 02/04/2019

Asens: “Ens presentem a les eleccions generals per fer avançar Catalunya”

‘Guanyem per avançar’, el lema d’En Comú Podem per al 28A.

Asens: “Ens presentem a les eleccions generals per fer avançar Catalunya”
‘Guanyem per avançar’ és el lema escollit per En Comú Podem per a la campanya de les eleccions generals del proper 28 d’abril. Així ho ha anunciat aquest matí el cap de llista, Jaume Asens, que ha explicat que “En Comú Podem és la candidatura que vol fer avançar Catalunya”. “Ens presentem per avançar davant del tàndem de bloqueig d’ERC i PdeCAT”, ha dit, i ha advertit que els que van a  Madrid a bloquejar poden fer que el tripartit d’extrema dreta governi l’estat. “També ens presentem davant la coalició de l’Íbex 35. Hem vist com Pedro Sánchez ha fet entrar el 155 en campanya, és un irresponsable. A ell li preguntem què farà si suma amb C’s, que és la seva fórmula preferent, amb el 155”, ha remarcat Asens. “No pot ser que ens amenaci a tots els catalans i catalanes amb un 155 ininterromput com demana C’s”. 
 
“Pedro Sánchez és un camaleó polític”, ha afirmat el candidat. “Depèn de qui tingui al costat pot anar cap a una banda o l’altra. Si està amb nosaltres pot impulsar una reforma en clau democràtica i parlar de plurinacionalitat i polítiques socials, però si està amb C’s pot consolidar una agenda d’involució democràtica i social i sotmetre els interessos de la majoria als de la minoria”, ha detallat. Asens també ha fet esment a les declaracions de Gabriel Rufián en les que presentava el seu partit, ERC com a alternativa a la coalicio de l’Íbex 35. “No són creïbles, els que ens han portat a un carreró sense sortida no són els que ens en treuran”, ha avisat.  
 
El candidat s’ha referit també a les principals línies programàtiques d’En Comú Podem: “Volem avançar en justícia social per regular el preu del lloguer i que tothom tingui accés a un habitatge; garantir el futur de la gent gran blindant les pensions davant els que amenacen en retallar-ses, com el PP; derogar les dues reformes laborals; avançar en feminisme blindant el ‘sí és sí’ i amb una llei lgtbi”. “També volem avançar en democràcia per netejar les institucions de la xacra de la corrupció i derogar la llei mordaça”, ha continuat. “I treballarem per aconseguir més sobirania: som una nació i tenim dret a decidir el nostre futur en un referèndum acordat i amb garanties, i som els únic que tenim un aliat estatal que diu el mateix a Sevilla que a Barcelona”, ha dit en referència a Podemos. Per últim, ha esmentat la necessitat d’avançar en justícia climàtica amb un Green New Deal.

28A /  En Comú Podem /  Redacción /