Redacción •  Catalunya •  14/05/2023

Ada Colau i Yolanda Díaz criden juntes a una gran mobilització progressista: «El 28M hem de deixar molt clar que no deixarem Barcelona en mans de la dreta»

  • Els Comuns han anunciat que cobriran la ronda de Dalt al seu pas per Nou Barris així com la pacificació de l’avinguda Meridiana a partir de Fabra i Puig el proper mandat.
Ada Colau i Yolanda Díaz criden juntes a una gran mobilització progressista: «El 28M hem de deixar molt clar que no deixarem Barcelona en mans de la dreta»

La candidata de Barcelona en Comú i alcaldessa, Ada Colau, ha demanat conjuntament amb la ministra de Treball i vicepresidenta, Yolanda Díaz, un esforç de mobilització «per enviar un missatge nítid: estem orgulloses de Barcelona», ha dit a un acte a la Plaça Major de Nou Barris. Ambdues, amb la candidata número 3, Janet Sanz, han fet una crida a concentrar el vot en Barcelona en Comú «per seguir transformant la vostra ciutat.», ha reblat Díaz.

Colau s’ha adreçat a les més de 1.000 persones que han assistit a l’acte donant les gràcies als veïns i veïnes de Nou Barris, especialment a les dones treballadores i la generació de la lluita antifranquista: «Són elles el cor, la memòria i la lluita de Nou Barris i és d’elles de qui ens sentim filles i hereves». L’alcaldessa i la tinenta d’alcalde, Janet Sanz, han explicat que durant el proper mandat es farà la pacificació de l’Avinguda Meridiana al seu pas pel districte, des de Fabra i Puig fins el final: «Volem un passeig digne», ha dit Colau. «Tot això no ha fet més que començar», ha continuat l’alcaldessa que ha parlat d’augmentar el Pla de Barris, i ha afegit la cobertura de la ronda. «Tothom en parla, però els únics que ho hem fet som nosaltres. Ho farem també a Nou Barris», ha deixat clar.

Colau ha apel·lat durant el seu discurs en diferents ocasions al lema de campanya ‘Barcelona obre camí’, perquè «Barcelona sempre ho ha fet amb la força de la gent. I Barcelona ha de seguir obrint camí per ser fidel a sí mateixa i la seva gent com la gent de Nou Barris». L’acte ha servir per posar en valor la història lluitadora i transformadora dels veïns i veïnes dels barris dels voltants, molts d’ells vinguts de fora. «Moltes d’elles estaran avui en aquesta plaça i tinc un missatge: Hem après molt de vosaltres», els ha adreçat Colau. Sanz ha emfatitzat: «Ens estimem molt aquests barris. Sou uns grans lluitadors i lluitadores, sou la història del moviment veïnal de Barcelona».

La candidata ha fet un repàs de les mesures que, des de l’Ajuntament, «han obert camí» i ha dit a l’extrema dreta que «no callarem mai. Sabem que aquesta ciutat és antifeixista i antiracista», ha reblat. Colau ha recordat com alguns grups d’extrema dreta van volen intentar crear xarxa a Nou Barris «però els veïns i les veïnes els vau aturar: «No podran trencar la convivència de la nostra ciutat».

L’activista veïnal Aurora Álvarez ‘Yoyi’, de l’Ateneu Popular de Nou Barris, ha explicat que «no tots els polítics són iguals» i, en aquest sentit, «necessitem que Ada Colau continuï a ser l’alcaldessa i BComú governi aquest districte de la mà de Carol Recio», ha explicat. Les dues han parlat de les conquestes culturals i d’equipaments del districte. «El 2015 també érem aquí», ha dit Recio, per continuar «sortosament aquell any vam guanyar i des de llavors, amb dificultats, no hem deixat de treballar», ha dit entre aplaudiments.

Polítiques útils

Per la seva banda, Yolanda Díaz ha parlat de les polítiques útils com a exemple de «saber que ets a un consell de ministres defensant als que mai van ser defensats». Díaz ha parlat de la pujada del 47% del salari mínim o de mecanismes com els ERTO’s durant la pandèmia que van salvar la feina de 3 milions de persones a tot l’Estat. «A Catalunya concretament hem estat capaces de desplegar el millor mecanisme de protecció social d’aquest país», ha dit. La ministra s’ha dirigit als grans bancs, «són ells qui s’han d’ajustar el cinturó», i ha tingut també paraules adreçades als agents socials, en matèria de salaris: «Volem un observatori de marges de sous per conèixer els marges de benefici de les grans empreses i vincular a això també les pujades salarials».

En clau local, Díaz ha dirigit un missatge al candidat Trias: «La mitjana salarial de Catalunya és de 1.700 euros al mes. Un senyor que vol governar la ciutat de Barcelona sent a Mart i fora de la realitat de la seva gent, no està preparat per governar». I ha tingut paraules d’agraïment també per a les àvies i mares de Barcelona, per continuar fent polítiques feministes: «Us demano avui que voteu a Ada Colau. És a les vostres mans».


elecciones municipales /