Redacción •  Catalunya •  13/05/2023

Aïda Llauradó i Ada Colau reivindiquen la unió del Trambaix i el Trambesòs

  • Les candidates a l’alcaldia de Badalona i Barcelona, Aïda Llauradó i Ada Colau, destaquen la importància d’una mobilitat sostenible i eficient en tramvia per combatre l’emergència climàtica en un acte amb tots els caps de llista d’En Comú Podem de municipis amb tram.
Aïda Llauradó i Ada Colau reivindiquen la unió del Trambaix i el Trambesòs

Aquest matí, coincidint amb l’inici de la campanya de les eleccions municipals, Aïda Llauradó, candidata de Badalona En Comú Podem, ha estat amb Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona En Comú, i a Lídia Muñoz, exalcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, per reivindicar la unió del Trambaix i el Trambesòs. L’acte ha comptat amb la presència de totes les candidates d’En Comú Podem dels municipis on hi ha tramvia.

La unió del Trambaix i el Trambesòs representaria un avenç significatiu en la millora del transport públic a Badalona i a Barcelona, així com a la resta de municipis veïns. Aquesta iniciativa permetria una major connexió entre els diferents punts de la ciutat i una millor accessibilitat per als ciutadans i ciutadanes de la zona metropolitana.

Al març de l’any 2022 es van començar les obres per realitzar aquesta unió, que està en una primera fase, que inclou una ampliació de 1,8km, de Glòries a Verdaguer, i comptarà amb 3 noves parades i un intercanviador. Aquest nou tram connectarà 4 línies de metro, la L1, la L2, la L4 i la L5, 13 linies d’autobús, i l’enllaçarà amb les tres línies actuals del Trambesòs, la T4, la T5 i la T6.Durant l’acte, Aïda Llauradó ha dit davant dels mitjans de comunicació que «l’actual situació d’emergència climàtica ens porta també a reivindicar i construir ciutats metropolitanes connectades de manera sostenible, i el tram és una prioritat en aquest sentit. Ada Colau és un referent per nosaltres, també en polítiques de mobilitat, i està treballant també pels interessos dels badalonins i badalonines amb la unió del tramvia, que estem segures que aviat serà una realitat».

Ada Colau ha explicat «necessitem un transport públic assequible, com hem fet amb la reducció de tarifes, eficient, ràpida i amb capacitat per crear una nova mobilitat lluny del tràfic. Amb nosaltres ha començat aquesta unió del tramvia i amb nosaltres acabarà, ho farem una realitat».

En Comú Podem reafirma el seu compromís amb la promoció d’una mobilitat sostenible, la reducció de la contaminació i l’impuls de l’ús del transport públic com a alternativa viable al vehicle privat.

Les candidates del partit treballaran per fer realitat la unió del Trambaix i el Trambesòs, posant les necessitats de la ciutadania al centre de les seves propostes i fent de Badalona, Barcelona i els seus municipis veïns, un exemple de ciutats compromeses amb el medi ambient i el benestar dels seus habitants.


elecciones municipales /