Redacció •  Catalunya •  02/12/2022

Possible cas de mobbing a les sastresses del Gran Teatre del Liceu

Maltracte, precarització amb perfil de gènere i asetjament moral i laboral al teatre barcelonés.

Possible cas de mobbing a les sastresses del Gran Teatre del Liceu

Barcelona a 2 de desembre de 2022.

El Sindicat d’Espectacles de CGT Barcelona fa una denúncia públicament del Gran Teatre del Liceu.

La Direcció de la institució manté un assetjament deliberat i injustificat cap a 4 dones, fixes discontinues, del seu departament de Sastreria.

Aquesta conclusió treu la secció sindical, què tampoc descarta que en la persona d’aquestes treballadores s’estigui produint una persecució sindical.

Porten 23 anys treballant i rebent el menysteniment de l’empresa en el lloc de treball, en la seva condició contractual i son pressionades de manera indigna per la seva condició de mares a dia d’avui.

La pretesa sensibilitat social, tan mediàtica, de la Fundació del Gran Teatre del Liceu resulta una hipocresia de portes en dins del emblemàtic teatre barceloní: El tracte que al llarg d’aquest anys es ve produint amb les 4 treballadores, dones i mares en precària situació i patint un assetjament moral i laboral continuat al departamento de sastreria, al que pertanyen.
Abandonades a la seva sort durant el confinament, en clara discriminació amb la resta de treballadores, el seu calvari va a pitjor en veure perillar els llocs de treball al que tenen dret reconegut, en veure la burla que la direcció fa dels compromisos signats des de fa 16 anys.

Adjuntem la comunicació interna que s’ha transmès per part de les RLT dels col·lectius tècnics a tota la plantilla.


CGT Barcelona /