Redacció •  Vivienda •  31/01/2022

Demostració de força a la manifestació per l’expropiació de Can Sanpere

Gairebé un miler de persones van recórrer dissabte els carrers de Premià de Mar. Els col·lectius denuncien que l’Ajuntament porta dues setmanes negant-se a negociar.

Demostració de força a la manifestació per l’expropiació de Can Sanpere

El passat dissabte 29 de gener gairebé un miler de persones van recorrer els carrers de Premià de Mar convocats per Can Sanpere i com a resposta a l’actual data de desallotjament en data oberta que des de fa tres setmanes plana sobre aquesta finca sota control popular.

El reclam central de la manifestació va ser l’aturada immediata del desallotjament, l’expropiació immediata per part de l’Ajuntament i un compromís de l’equip de govern de respectar un procés popular i participatiu a l’hora de decidir els usos de l’espai.

Aquesta mobilització ha estat una demostració de força exercida pel moviment que habita i envolta Can Sanpere, organitzada i convocada amb menys d’una semana de marge i en el context d’una resistència de setmanes a una data oberta que comporta el manteniment de la presència i activitat diària de centenars de persones a l’espai.

Cal recordar que el desallotjament està dictat a instàncies de l’actual propietat, Núñez i Navarro, però que l’Ajuntament tan sols ha de realitzar l’ingrès a jutjats de la quantitat peritada pels seus tècnics per efectuar l’expropiació i que la finca passi a ser de titularitat pública, deixant sense efectes l’ordre de desallotjament. És així des de l’aprovació d’una partida per l’expropiació als pressupostos del 2022.

Per part de l’organització es mostren optimistes i satisfets amb la mobilització, en paraules de la seva portaveu Margarita Comas:

“Després de dues setmanes d’un equip de govern repetint fins la sacietat que som una minoria que només vol quedar-se la fàbrica pel seu ús privat, hem tornat a mobilitzar el poble i aquest ha parlat: cal expropiar ja i respectar l’activitat que s’està donant a l’interior de la fábrica. Aquesta fàbrica no pot tornar a estar tancada i buida mai més. L’equip de govern ha d’escollir si dur a terme l’expropiació al costat del poble o contra aquest.”

Des de Can Sanpere s’ha volgut posar de relleu l’immobilisme de l’equip de govern, que segons aquests ha anul·lat totes les reunions de negociación previstes en les dues últimes setmanes. La manifestació també ha servit per fer públic un reclam molt clar: “Can Sanpere té projecte, té futur i té una serie de propostes d’acords per negociar una sortida política i dialogada de l’actual situació. L’Ajuntament porta dues setmanes enrocat i anul·lant reunions.» Reclamen que l’equip de govern torni a rebre als membres designats de la Plataforma Can Sanpere 100& Públic, la Xarxa d’Habitatge i Can Sanpere per pactar els termes de l’expropiació i el manteniment de l’activitat.

 «Han d’acceptar ja tornar a reunir-se amb nosaltres i posar fil a l’agulla a la solució conjunta. Aquí tothom haurà de cedir, però no es pot donar cap diàleg si l’equip de govern es tanca en banda mentre el poble es mobilitza i omple els carrers de Premià de Mar amb una reivindicació de sentit comú. Necessitem reunir-nos ja.”


desalojos /