Redacció •  Vivienda •  28/06/2022

Alerta: desnonament amb antidisturbis a Cerdanyola, Mataró

Demà, dimecres 29 a les 7h., C/ València 70, Mataró.

Alerta: desnonament amb antidisturbis a Cerdanyola, Mataró

Demà un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra té l’ordre de desplegar-se al barri de Cerdanyola, concretament el Carrer València per fer fora a la Fatima, el Yassin i les seves filles de casa seva, família vinculada al Sindicat d’Habitatge de Mataró. Els Jutjats de Primera Instància de Mataró, malgrat haver rebut un informe de vulerabilitat de Serveis Socials, han decidit procedir amb el llançament, solicitat per el fons voltor Cerberus convocant a la BRIMO per executar-lo.

Des del Sindicat d’Habitatge de Mataró denuncien, no només la manca d’escrúpuls dels Jutjats i del cos de Mossos d’Esquadra, sinó també la incompetència de l’alcalde David Bote i les seves administracions que no han sabut oferir cap alternativa residencial a una família vulnerable de la ciutat, resposta que s’està convertint en habitual per part d’aquest govern.

Des del Sindicat, remarquen que no és la primera vegada que intenten deixar al carrer a aquesta mateixa família. Al gener passat es va intentar el llançament, però les veïnes i veïns organitzats al Sindicat d’Habitatge van aconseguir aturar el desnonament a peu de carrer.

La trajectòria de lluita i el malestar acumulats als barris de Mataró fan preveure que el dispositiu policial pel desnonament es trobarà amb una més que probable resistència i que pot derivar en un problema greu d’ordre públic

El col·lectiu vol posar de relleu que si demà desnonen a la familia de la Fatima, quedarà un pis més buit al barri. Com ja vénen avisant de fa temps, als barris treballadors de la ciutat un pis buit, no només vol dir una familia al carrer, també vol dir una porta tapiada i una oportunitat d’or perque la màfia de les ocupacions torni a operar. Vol dir més conflicte i vol dir més inseguretat.

Declara la portaveu del Sindicat: «Cerberus, un dels fons voltors més rics del món amb milers de propietats arreu del territori, vol fer la única cosa que sap fer: comprar i vendre actius imobiliaris. Això implica acumular propietats i propietats arreu del barri de Cerdanyola, això implica venir a atemorir-nos, negar-se a fer-nos lloguers socials, desnoanar-nos de casa nostra i especular amb les nostres llars».

Avisa a les seves delcaracions la portaveu del Sindicat: «la gent dels barris de Mataró estem cansades de què es regalin els barris als especuladors i a les màfies i aquest cop tampoc ho permetrem. A Cerdanyola fa temps que les veïnes ens hem organitzat per defensar les nostres cases i el barri, i per molt que Interior porti els seus matons a defensar Cerberus, per molt que el senyor Bote ens giri l’esquena i es posicioni del cosat dels rics, per molt que ens vulguin atemorides i aïllades, nosaltres resisitrem i ho farem colze a colze. La gent està molt cansada i cremada, portem dos anys en una espiral de misèria i precarietat accelerades des de la pandèmia. Un dispositiu policial violent demà pot fer prendre la metxa del malestar acumulat al barri.»


desahucios /