Redacció •  Vivienda •  05/12/2023

Presentació del Sindicat d’Habitatge de l’Hospitalet [17D]

  • El Moviment Socialista anuncia la creació d’un Sindicat d’Habitatge a una de les ciutats més castigades per la crisi de la perifèria metropolitana de BCN: L’Hospitalet de Llobregat.
  • 17 de desembre a les 11.30h. Parc de les Planes – L’Hospitalet de Llobregat.
Presentació del Sindicat d’Habitatge de l’Hospitalet [17D]

Novetat important en el conflicte per l’habitatge a Catalunya: neix un Sindicat d’Habitatge a l’Hospitalet de Llobregat, una de les principals capitals catalanes dels desnonaments (gairebé 6000 entre 2012 i 2022), amb alta densitat poblacional en barris empobrits i degradats com la Florida, coneguda pels nyaps urbanístics i la corrupció, i un  increment dels preus del lloguer entre els més alts a l’AMB (un 41’8% en l’última dècada).

Aquesta nova organització pretén organitzar la classe treballadora del municipi afectada per problemàtiques d’habitatge, molt nombrosa i variada, per fer front als qui marquen el ritme de desnonaments i pujades de preus que ofeguen cada cop a més llars de la ciutat: fons voltors que controlen milers de pisos i immobles procedents de la crisi hipotecària i l’entramat de rendistes i immobiliàries locals.

Núria Marín, actual alcadessa de la ciutat, i el PSC, que ha governat històricament l’Hospitalet, són assenyalats pel Sindicat d’Habitatge com els responsables polítics de l’actual situació. El nou Sindicat d’Habitatge neix amb la vocació d’esdevenir una oposició política de carrer dura cap a un PSC que fa anys que no té oponents significatius, malgrat ser responsable de l’actual model urbanístic de ciutat i estar esquitxat de casos de corrupció i clientelisme.

La consigna d’aquesta nova organització és clara: posar en marxa una eina útil a la classe treballadora de l’Hospitalet per defensar les seves condicions de vida, posar l’habitatge sota el seu control i presentar batalla davant dels causants de l’actual crisi.

El Sindicat de l’Hospitalet neix amb uns principis polítics clars i uns demandes de màxims:
HABITATGE GRATUÏT, UNIVERSAL I DE QUALITAT
.

La presentació del Sindicat de l’Hospitalet comptarà amb la presència de portaveus de Sindicats d’Habitatge d’altres barris i ciutats amb un historial de lluita per l’habitatge important, com Badalona o el Raval, així com representants d’altres punts calents del conflicte immobiliari arreu de l’estat espanyol.

Amb aquest acte, el Sindicat d’Habitatge pretén donar-se a conèixer a la ciutat, presentar la seva proposta de lluita i principis polítics i donar el tret de sortida a un nou cicle de lluita contra la crisi habitacional i l’ofensiva de la burgesia immobiliària a les perifèries de l’AMB.


Sindicat d'Habitatge de l'Hospitalet /